Néhány tipp, mielőtt teniszezni kezdenél

Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvend a tenisz.

Az iskolai foglalkozások keretein belül egyre több gyerek ismerkedik meg ezzel a sportággal, ezért a játékosbázis, illetve a versenyek száma is gyarapodott az elmúlt években

Mielőtt azonban magad is kihívnád Nadalt vagy Federert, érdemes megtanulnod az alapokat.

aktivsport_43_1.jpg

Ütési technikák


A játék alapját gyakorlatilag az ütésmódok adják. Miután megtanulsz tenyerest és fonákot ütni, valamint az egy- és kétkezes ütések is mennek, kezdődhet az igazi játék.

 A technika megtanulását követően már partner lehetsz az alapszintű játszmákban.

 Addig azonban sokszor érzed majd, hogy ez a sport nem neked való, hiszen a rontásokban nem sok örömét leli az ember.

 A legfontosabb, hogy nem szabad rögtön az elején feladnod! Senki sem kezdte a karrierjét profi teniszjátékosként.

 

A megfelelő teniszfelszerelés kiválasztása

 

Feltehetőleg senki sem lepődik meg a tényen, hogy a teniszcipő a játék majdnem ugyanolyan fontos eleme, mint maga az ütő vagy a labda.

A legtöbb sportban megfigyelhető, hogy mennyit számít a megfelelő lábbeli kiválasztása.

Sokan gondolják, hogy a futócipő tökéletesen megfelel teniszezésre, hiszen hasonló a felépítésük. Ez azonban tévhit.

A futócipő leginkább az egyirányú mozgás során használható, teniszezés közben pedig a lábad többirányú mozgással terheled.

Egy futócipő nem csak kényelmetlen, de balesetveszélyes is lehet, ha teniszezésre használod.

Érdemes tehát olyan teniszcipőt beszerezned, amely jól rögzíti a bokád és a lábujjaid, és amelynek talprésze csökkenti a csúszás és botlás esélyét.

Fontos, hogy az értékes teniszütődet óvd és féltve, biztonságos körülmények között tudd szállítani, hiszen bármilyen sérülése esetén a teniszütésed lesz negatívan befolyásolt.

Ajánlatos ezért speciálisan kialakított tenisztáskában utaztatni sporteszközödet, amelynek nagy előnye, hogy univerzálisan használható squash és tollaslabda ütőkhöz is.

Arról most nem írunk külön, hogy milyen szempontok alapján érdemes teniszütőt választanod, hiszen egy korábbi bejegyzésünkben már megtettük, ajánlott teniszütőinket itt találod.

 

Soha ne feledkezz meg a bemelegítésről!

Tudjuk, biztosan milliószor hallottad már, de ha bemelegítés nélkül kezdesz neki a napi edzésnek, szinte garantált a sérülés.

Teniszezés közben a bokád, a térded és a combhajlító izmaid nagyon komoly sérülésveszélynek teszed ki, ha előzetesen kihagyod a bemelegítést.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7113102886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása