Hogyan segíti a játék a gyermekem fejlődését?

December első hetében a legtöbb szülőben felmerül a kérdés, mit vásároljak a gyerekeknek?

Azt mindannyian tudjuk, hogy a kisgyerekek imádnak játszani.

De vajon azzal is tisztában vagyunk, hogy a különböző játékok miért fontosak a fejlődésük szempontjából? Cikkünkből ez is kiderül.

christmas-kids-gifts12_01.jpg

Segíti a problémamegoldó gondolkodás fejlődését

Bizonyára nem árulunk el nagy titkot, amikor azt mondjuk, kisgyermekkorban játékok útján tanulunk beszélni, gondolkodni és mozogni.

A különféle játékok segítségével fejlődik a problémamegoldó készségünk, a kommunikációs képességeink, illetve a tanulási hatékonyságunk is.

Az egyes képességfejlesztő játékok alkalmával a gyermekek kénytelen lesznek mérlegelni az adott szituációkban, hogy így képessé váljanak legyőzni az előttük álló akadályokat.

Mondanunk sem kell, milyen nagy hasznát veszik majd ennek felnőtté válásukat követően is.

aktivsport_46_2.jpg

Nagy szerepe van a motoros funkciók fejlődésében

A gyermekek játék során ismerik meg saját testüket, és a testük által biztosított lehetőségeket.

A különböző játékok új mozgásformák elsajátítását teszik lehetővé, amik folyamatosan fejlesztik a koordinációs és motoros készségeket.

A fejlett finommotorikával rendelkező gyerekek jellemzően szépen írnak, rajzolnak, és ügyesen használják a különféle eszközöket.

Összetett fejlesztő eszköz például az állványos rajztábla, amely szituációs játék is és finommotorika fejlesztésére is hasznos.

A fizikai aktivitás ráadásul növeli a gyermek állóképességét, a friss levegőn történő mozgás pedig a koncentrációs készségekre is jó hatással van. 

Friss levegőn télen korcsolyázhatunk vagy szánkózhatunk gyermekünkkel, így észrevétlenül is képességfejlesztésen vesz részt és élményekben dús örömszerzéssel párosul a közösen eltöltött szabadidő.

Komoly szerepe van a szociális készségek fejlesztésében

A közös játékok például a társasjátékok a gyermekek kapcsolatteremtő készségeit is fejleszti. Ezáltal ugyanis megtanulnak csapatban dolgozni, a cél elérése érdekében együttműködni a másikkal.

Az interaktivitás, az együttműködés és a hatékony kommunikáció például egy közös asztalifoci vagy pingpong parti során pedig az évek múlásával egyre fontosabbá válik. Eleinte csak a játékok során, később azonban az élet más területein is rengeteget profitálnak ebből.

Érdemes tehát különböző készségfejlesztőkkel segíteni a gyermek fejlődését, ez ugyanis jelentősen megnöveli az esélyeit a későbbi sikerek elérésére.

Ha tehát hasznos ajándékkal szeretnéd meglepni gyermeked, keresd fel webshopunkat!

Kellemes ünnepeket kíván az Aktivsport csapata!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5713408255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása