Közösségi- és Társasjátékot karácsonyra? A legjobb ötlet!

Szülőként nem ritka az ajándékvásárlást megelőző komoly dilemmák kialakulása.

Nyilvánvalóan hasznos ajándékot szeretnénk vásárolni gyermekeinknek, ugyanakkor fontos szempont, hogy a meglepetés örömet is okozzon.

A két véglet közti aranyközéputat a különféle társasjátékok jelentik.

aktivsport_50_2.jpg

Ennek komolyabb változata, amely időtállóbb és felnőtteknek is, gyerekeknek is nagyobb kihívást jelentenek a közösségi játékok pl. sakk, darts,  asztalifoci (csocsó), asztalitenisz (ping-pong), biliárd.

Abban talán mindenki egyetért, hogy a játék rendkívül fontos a gyermek fejlődésében, főleg ha az igazi sport alapjait, szabályait a nagyobb közösségi játékokkal sajátítják el.

csocsoasztal-leeds-natur-fa.jpg

Ez nem csak az emberek esetében van így. Az általunk nap mint nap megfigyelhető állatvilágra is jellemző, hogy a csemeték gyakorta játékkal kötik le magukat. Ez ugyanis evolúciós szempontból rendkívül fontos pl. a gyorsaság, a reakcióidő.

Gyermekek, ifjak és felnőttek körében kiváló gyakorló közösségi és társasjátékeszköz az asztali foci, amely teljes figyelmet, gyorsaságot és gyors reakciót igényel egy-egy játszma alatt.

A játék gyakorlatilag egy gyermekekre modellezett felkészítő, szituációs gyakorló eszköz az életben maradás, érvényesülés, eredményesség gyakorlására.


A társasjáték pozitív hatásai a gyermek fejlődésére


A közösségi- és társasjátékok számos pozitív hatást gyakorolnak gyermekeink fejlődésére, ezek közül talán az alábbiak a legfontosabbak.

Kooperatív képességek fejlesztése

A közösségi- és társasjátékok legnagyobb előnye, hogy jellemzően többen játszhatjuk, mint például a darts játszmákat.

A kooperatív játékok megtanítják a gyermeknek az együttműködés fontosságát, illetve rendkívüli mértékben fejlesztik a kezdeményezésre való hajlamot.

darts-tabla-harrows-lets-play.jpg

Kudarctűrő képesség fejlesztése

Az életben több olyan szituációval is találkozik majd a gyermek, amelyek során nagyon fontos lesz a kudarctűrő képesség. 

Mivel a közösségi- és társasjátékoknak általában van vesztese, így a gyermekek viszonylag korán, különösebb tét nélkül tapasztalhatják meg a kudarc élményét, így megtanulják kezelni is azt.

Legkiválóbb alapjait a közösségi társasjátékokkal sajátítják el, amelyek sportszerűen tanítják meg az ifjakat, hogy teljesítőképessége mindenkinek különböző, így eredménye rangsorolja őket a játékosok között. Ez történik egy szoros, sok jóízű nevetést, küzdelmet és örömöt kihozó ping-pong játék alatt is.

sponeta-s1-43i-kek-belteri-ping-pong-asztal.jpg

Logikai készségek fejlesztése

A legtöbb szülő azért dönt a közösségi- és társasjátékok mellett, amikor karácsonyi ajándékot keres, mert ezek fejlesztik a logikai készségeket.

versenysakk-malomjatek.jpg

Jó hírünk van, pl. a sakk mindemellett még az agy, a szem és a kéz összjátékát is tréningezi, amelynek a gyerekek nagy hasznát veszik majd. Az ovisok, kisiskolások az írástanulásnál, az ifjabbak matematikai feladatok végigkövetésénél, megoldásánál és a nagyobbak amikor például vezetni tanulnak.

És a legjobb az egészben, hogy a közösségi és társasjátékozás kiemelt családi időtöltés, a gyermekek rendkívüli módon élvezik az így eltöltött időt. Egy jól megválasztott társasjátékkal tehát egyszerűen lehetetlen mellélőni és akár még a szilveszteri baráti összejövetelek alapja is lehet egy biliárd parti.

biliard-asztal-voros-fa.jpg

Ha tetszett a cikkünk, oszd meg ismerőseiddel, hogy ők se maradjanak karácsonyi tippek nélkül!

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr413497811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása