Törvényszerű, hogy télen hízunk néhány kilót?

Valószínűleg te is hallottad már a környezetedben élőket arról beszélni, mennyire kellemetlen, hogy a téli hónapok alatt elkerülhetetlenül felszalad néhány plusz kiló. Talán magad is tapasztaltad ezt a jelenséget.

De miért van ez? Tényleg elkerülhetetlen a téli hízás vagy ez csak kifogás? És egyáltalán tehetünk valamit a jelenség ellen? Cikkünkből kiderül.

aktivsport_52_1.jpg

A tél valóban hizlal

Feltehetőleg senki sem lepődik meg azon, ha azt mondjuk, valóban létezik a téli elhízás fogalma.

Sőt, sokan talán azzal is tisztában vannak, hogy ennek az egyik legfőbb oka, hogy lényegesen kevesebb időt töltünk a szabadban, ezáltal kevesebbet is mozgunk.

Pedig a szabadban töltött idő növeli az egészséges életmód szintjét, amelyet akár egy téli közös családi időtöltésnek a jégkorcsolyázásnak, jó mókának és egyben sportnak is szentelhetnénk.

A jégkorcsolyázásról itt olvashatsz még további blog cikkeink között.

Már a jégkorcsolyázáshoz is különféle kiegészítőket, jégkorcsolya típusokat találunk az AktivSport Webáruházában, ahol a gyermek állítható méretű jégkorcsolyáktól kezdve, a különböző erősségű felnőtt hobby korcsolyákig széles kínálatot fedezhetünk fel.

Az ünnepek alatt egymást követik a céges, baráti és családi összejövetelek, amelyeken jelentős mennyiségű kalóriát viszünk be a szervezetünkbe, így a tél valóban hizlaló lesz hacsak nem egy asztalifoci parti alakul ki belőle.

Vesd fel a következő társasági összejövetel előtt, hogy a bevitt kalória mennyiséget szívesen ledolgoznád egy alkalom szülte közös asztalifoci parti keretében.

Ennek a sportnak senki sem tud ellenállni. Gyerekek és felnőttek, sokszor asszonyok és lányok is azonnal csatlakoznak egy - egy játékra, mert akkora hirtelen növekvő boldogság hormont szabadít fel rövid időn belül, hogy a játék hevében mozgásunk is növekszik és jól összekovácsolódó közösséget hoz létre.

A játék hevében gondjainkat elfeledjük és annak a néhány percnek szenteljük teljes figyelmünk és örömszintünk is emelkedik.

Ha nagyobb testmozgással és közös játékkal, sporttal szeretnénk emelni a társaság hangulatát akkor az asztalitenisz parti is kiváló szilveszteri szórakozási lehetőséget nyújt.

Egy beltéri ping-pong asztal már rendszeres segítőnk lehet egész éves mozgásunk megalapozásában.

sponeta-s1-72i-zold-belteri-ping-pong-asztal_a23bd41d9bc6f97237df69a0c9046459.jpg


Kevesebb rostot fogyasztunk

A téli hónapokban jelentősen kevesebb lehetőségünk van, ha gyümölcsöt szeretnénk enni.

Nyáron rengeteg szezonális gyümölcsöt fogyaszthatunk, novembertől áprilisig azonban jelentősen lekorlátozódik az elérhető gyümölcsök fajtáinak száma, ez a rostokban szegény étrend pedig lassítja az anyagcserét, azaz könnyebben rakódnak le a felesleges kilók.

Anyagcserénk teljesen lelassul a sok lustálkodástól, a fűtött lakásoktól, az ülőmunkáktól és gerincünk is rendellenes tartást vesz fel. Erre nagy segítség lehet a gerincnyújtó pad, más néven denevér állvány, amely gravitációs állványként található meg webáruházunkban.

Gerinc és derékfájdalmakra hasznos, gerinctorna kiegészítő fitnesz gép a gerincnyújtó állvány.

Nagy mozgást nem igényel viszont önsúlyunkkal javíthatjuk vérkeringésünk és lazíthatjuk merev izmainkat. Stresszoldó és ellazítja a testet.

gravitacios-allvany-6010-jk-fitness_438f647d2a890dc7fcb249f15ccce29a.jpg

A mozgás tényleg segít

Valószínűleg már unod ezt a mantrát, hiszen hetente háromszor biztosan találkozol valahol azzal, hogy a testmozgás segít a felesleges kilókkal való harcban. Pedig igaz.

A téli felesleg ledolgozásának leghatékonyabb módja a rendszeres, tudatos testmozgás.

Kezd akár játékosan egy asztalitenisz partival vagy kezd el rendszeresen a saját szintednek megfelelő fitnesz eszközös edzéseket, a lényeg az, hogy mozogj!

aktivsport-sulyzo-4-kg-neopren-citrom_1ba595e6ad836699965a6553e62a06f8.jpg

Ha szeretnél a deréktájon lerakodó zsíroktól megszabadulni, érdemes megfogadnod az ezzel kapcsolatos tanácsainkat.

Amennyiben pedig hasznosnak találtad cikkünket, oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is megszabadulhassanak a téli feleslegtől. Kellemes testmozgást kívánunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr313565877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása