Milyen fitnesz gépet vásároljak?

A téli hónapokban különösen felértékelődnek az otthoni használatra vásárolható fitneszgépek.

De nem csak télen hasznosak ezek az eszközök, hiszen az otthoni kényelem, illetve a konditerembe való utazás idejének megspórolása a melegebb hónapokban is kecsegtető.

Aktuális cikkünkben arról lesz szó, mire kell figyelned, mielőtt fitneszgépet vásárolnál.

aktivsport_04_1.jpg

Milyen fitneszgépek közül választhatsz?

Attól függően, hogy milyen izomcsoportot szeretnél építeni, különféle gépek közül válogathatsz.

A széles körben népszerű futógépek például a láb- és hátizmokat erősítik, a különböző padok pedig alkalmasak lehetnek láb-, mell-, hát-, váll-, kar-, illetve hasizom erősítésére is, annak függvényében, hogy milyen típusú padokról beszélünk.

A futógép mellett a szobakerékpár is nagy népszerűségnek örvend, ezek azonban kizárólag lábizom erősítésére alkalmasak.

Ha olyan eszközt szeretnél vásárolni, amely képes minden izomcsoportodat átmozgatni, a különféle erőgépeket, erőkereteket és állványokat ajánljuk figyelmedbe, illetve a közkedvelt elliptikus trénereket.

Milyen célból szeretnél edzeni?

Ezzel a kérdéssel kapcsolatban érdemes elvetni a korábbi sztereotípiákat.

Az nyilvánvaló, hogy vannak bizonyos mozgásformák, melyek izomerősítésre szolgálnak, és akadnak olyanok is, amelyek zsírégetésre. Azonban a fogyókúrából sem spórolhatjuk ki az izomépítést, a testmozgás is elősegíti a zsírégetést.

Ez annyit tesz, hogy ha csupán fogyókúrázni szeretnél, akkor is érdemes izmot építened, hiszen az izmok működtetése több kalóriát éget, így a fogyókúra eredménye hosszú távon is fenntartható.

Valóban kihasználnál egy otthoni gépet?

Félreértés ne essék, eszünk ágában sincs lebeszélni a fitnesz gép vásárlásról, hiszen azzal, hogy saját sporteszközöket vásárolsz, jelentős lépéseket teszel meg az egészséges életmód rögös útjain.

A vásárlás előtt azonban mindenképpen érdemes feltenned magadnak a kérdést, hogy milyen gyakorisággal tudnál edzeni, és otthoni környezetben is kitartó vagy-e?

Ha további kérdéseid vannak, szakértő kollégáink készséggel megválaszolják azokat, ha pedig fitneszgépeket vásárolnál, az AktivSport webshopjában megteheted.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3513620752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása