A pingpongról kicsit másképpen (4 érdekesség az asztalitenszről)

Összegyűjtöttünk néhány érdekességet a pingpongról (és/vagy asztaliteniszről), melyeket valószínűleg te is szórakoztatónak találod majd, függetlenül attól, hogy kedveled-e a szóban forgó sportágat vagy sem.

Lássuk a négy - szerintünk - legérdekesebb tudnivalót a pingpongról!

1. A pingpong és az asztalitenisz valójában nem ugyanaz


Az Index sporttudomány rovatában megjelent részletes cikkből kiderül, hogy az asztalitenisz és a pingpong nem ugyanaz. A cikk összefoglalja, hogy az asztalitenisz az 1950-es évek végéig Ping Pong néven volt jelen a köztudatban, ekkor azonban megjelentek az úgynevezett szoftütők, ez pedig egyesek szerint befolyásolja a játék menetét is.

A Ping Pongban lassabbak a labdák, ezért egy-egy ütésváltás is hosszabb, ráadásul minden játékos ugyanolyan ütővel játszik, ezért az ütők közti különbség nem lehet befolyásoló tényező.

aktivsport_02_1.jpg

2. Lábbal is lehet pingpongozni


És most nem a lábteniszre gondolunk. A Teqball egy magyar találmány, és lényegében arról van szó, hogy egy pingpongasztalon focizunk - vagy inkább lábtengózunk. Az évekkel ezelőtt a Kickstarteren induló kezdeményezés ma már kiforrott, saját speciális asztallal és a sporthoz fejlesztett kiegészítőkkel és applikációkkal is rendelkezik.

3. Sörpong


A sörpong (vagy sörpingpong) egy mára közkedvelt ivójátékká nőtte ki magát. Évtizedekkel ezelőtt az amerikai egyetemisták kezdték el játszani, mára azonban világszerte űzik. A játék során az ellenfél sörrel megtöltött poharaiba kell juttatnod a labdát, ezt követően neki fel kell hajtania az adott pohár sört.

4. A pingponglabda nagyobb pusztításra képes, mint gondolnád


Valószínűleg te sem gondoltad, hogy egy apró, törékeny pingponglabda képes átlyukasztani egy ütőt - feltéve, hogy a hangsebességnél gyorsabban halad. Ha nem hiszed, nézd meg ezt a videót.

Ha esetleg te is ismersz néhány érdekességeket a pingpongról, oszd meg velünk hozzászólás formájában! Ha pedig tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8214194547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása