Mit tesznek meg helyetted a fitness trackerek és mit nem?

Napjainkban egyre elterjedtebbek a különféle sportórák vagy más néven fitness trackerek. De pontosan milyen segítséget nyújtanak ezek az edzésmunkád során, és melyek azok a területek, amelyekre kevés hatást gyakorol? Aktuális cikkünkből kiderül.

Tűpontos méréseket végeznek, és a motivációban is jók


A fitness trackerek legnagyobb előnye, hogy biometrikus méréseinek köszönhetően folyamatosan olyan adatokat közöl a felhasználóval, amelyek növelhetik az edzés hatásfokát. Emellett természetesen megoszthatóvá teszik a napi edzésmunkát, így jutalmazva az erőfeszítéseket, illetve motiválva ismerőseidet is arra, hogy kezdjenek el sportolni az egészséges élet reményében.A sportórák leggyakrabban a következő adatok mérését végzik el:

  • edzés során elégetett kalória
  • lépések száma
  • megtett emeletek száma
  • szívverés
  • pulzus
  • mozgással töltött percek

Ráadásul egy ilyen sportóra motivációs tekintetben is megállja a helyét, hiszen egyrészt folyamatosan láthatod, hogy az adott nap mennyit mozogtál, és mennyire lenne még szüksége a szervezetednek.

aktivsport_22_1.jpg

Ezeket viszont nem végzi el helyetted a sportórád


Nem mennek el helyetted mozogni. Ez triviális, mégis sokan azt gondolják, hogy pusztán attól, hogy megvásárolnak egy sportórát, egésszségesebbek lesznek. Az ilyen jellegű kiegészítők csak a jéghegy csúcsát jelentik. Ahhoz, hogy valóban elkezdődjön egy változás az életedben, tenned is kell érte.

Ha tehát jelenleg nem sportolsz, nem mozogsz rendszeresen, ne egy sportórát vásárolj magadnak, hanem olyan kellékeket, amelyek az alapvető dolgokhoz szükségesek. Például egy cipőt, néhány súlyzót, technikai pólót vagy egyéb fitneszkiegészítőket.

Mikor tanácsos sportórát venni?


Már többször is említettük, de újra elmondjuk: egy szokás kialakulásához megközelítőleg két hónap szükséges. Ha elkezdesz edzeni, és két hónapig tartani tudod magad az ütemtervedhez, és nem adod fel, akkor már érdemes lehet beszerezned egy sportórát, mert biztosan nem fogod időközben megunni.

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel, barátaiddal, hogy ők is informálódhassanak a témában

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3314245151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása