Milyen sport való Neked?

Ahhoz hogy egy sportot hosszabb távon is aktívan tudj űzni, és ne veszítsd el a lelkesedésedet, már az elején alapvető fontosságú, hogy olyan sportot találj, ami valóban neked való.

Ez lehet olyan, amiben örömödet leled, hiszen így szívesen fogod magát a tevékenységet űzni, és nem egy kellemetlen kényszerként éled majd meg. Természetesen ugyanakkor az is fontos, hogy az egészségügyi állapotod milyen mozgásformákat tesz lehetővé, mekkora túlsúllyal rendelkezel esetleg, amit szeretnél leadni, illetve mik azok a területek, amikre szeretnélek kicsit ráerősíteni, az az milyen eredményt szeretnél elérni.

aktivsport_18_1.jpg

Ezeket a kérdéseket kell tehát meg válaszolnod, hogy a tökéletes mozgásformát megtaláld magadnak. Ha ezeken a pontokon végigmész, nem lesz nehéz olyan tevékenységet találni, amit örömmel végzel majd, és ami hosszabb távon is be épülhet a mindennapi rutinodba:

  • Mit csinálnál szívesen? Ez mindenkinek mást jelent. Van, aki kifejezetten szeret egyedül futni a természetben, van, aki viszont ezt unalmasnak tartja, és egy kellemetlen kötelességének éli meg. Van, aki a csapatsportokat szereti, valaki pedig a csoportos órákat, más egyedül szeret a konditeremben mozogni. Egyik sem rossz, hiszen mindegyik mozgás. A lényeg az, hogy találd ki, mi az, amiben te örömödet leled, hiszen csak amellett fogsz kitartani, amit szívesen csinálsz.

  • Vannak-e egészségügyi korlátaid? Ezt nagyon fontos felmérni, hiszen nem mindenkinek jók az egyes mozgásformák. Például, ha folyamatosan problémáid vannak a térdeddel, akkor nem biztos, hogy a futás neked való lesz, ellenben az úszás jót tehet. A lényeg, hogy ha valamilyen panaszod van, akkor mindenképpen fordulj orvoshoz, és kérd ki a véleményét arról, hogy milyen mozgást javasol neked, így még az is előfordulhat, hogy egyéb beavatkozás nélkül jelentős mértékben tudsz javítani az általános állapotodon amellett, hogy sportosabb leszel.

  • Mi a célod? Nem mindegy, hogy hatalmas izmokat szeretnél építeni, vagy csak szeretnéd leadni a felesleget, esetleg vékony, de szálkás testalkatra vágysz, vagy csak a súlyodat tartanád. Mindegyikhez megvannak a megfelelő mozgásformák, csak tudnod kell, hogy melyiket mikor végezd. Ha nem szeretnél nagy izmokat, akkor nem biztos, hogy a nagy súlyú edzések neked valók, ha pedig a feleslegtől szeretnél megszabadulni, akkor elsősorban a kardióra kellene fókuszálnod. Ha úgy érzed, magadtól nem boldogulsz, egy személyi edző igen jó szolgálatot tehet ebben a kérdésben.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4714278813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása