Itt van az ősz, itt van újra – a legjobb idő a túrázásra!

Bár a nyár végével sokan már a hideg hónapokra készülünk, azért addig még itt van az ősz is, ami igazán szép napokat is tartogathat számunkra. Igaz, az őszről legtöbbünknek főleg az eső és a köd jut eszébe, de ez némileg igazságtalan, hiszen ha belegondolunk, nagyon sok gyönyörű, napsütéses őszi nap is van. Ezek azok a napok, amikor szinte hívogat az egyébként csodás színekben pompázó természet, hogy mozdulj ki, kirándulj egy jót, járd be a környező hegyeket, erdőket – és végülis miért is ne tennéd meg?

A túrázás, kirándulás a természetben fantasztikus élmény lehet, különösen így ősszel. Nincs olyan iszonyúan meleg, hogy élvezhetetlen legyen a gyaloglás és a hegymenet, de még nem is fázik az ember. Az őszi színek az erdőben csodálatosak, ilyenkor van gomba- és gesztenyeszezon. Mindeközben pedig azért alaposan át tudjuk mozgatni magunkat, ami egyértelműen csak előnyünkre válhat. Szóval aki érzi a késztetést, annak kirándulásra fel!

De mi is kell a túrázáshoz?


Ha nem egy többnapos teljesítménytúrát tervez az ember, csak egy könnyed őszi kirándulást, akkor igazából nem sok mindenre van külön szükség. Amire mindenképpen érdemes beruházni, az egy jobbfajta túrabakancs, mert enélkül nem lesz valami kényelmes a sok séta, főleg hegynek fölfelé, vagy éppen hegyről lefelé. A nem megfelelő cipő teljesen el tudja rontani ezeket az élményeket, sőt, akár kész szenvedéssé is válhat a sok gyaloglás, ezért ezt semmiképpen ne vegyük félvállról!

aktivsport_41_3.jpg

Fog kelleni egy megfelelő méretű hátizsák, amibe elfér minden, amire szükségünk lehet a nap folyamán. Hogy ezek mik, azt mindenki maga tudja igazán, de ami fontos, hogy vizet bőségesen kell vinni, és fogyasztani is, illetve szendvicsekre is szükség lesz, mert a természetben nem igazán fogunk büfét találni, ahol ehetünk.

Tartalék ruha is kellhet, plusz pulóver, esetleg esőkabát, nyilván ez mind időjárásfüggő. Nem árt egy térkép a területről, amerre túrázunk, persze ezt ma már egy okostelefonnal lehet helyettesíteni. Ezeken kívül mindenki maga tudja, mi nélkülözhetetlen számára, csupán a legfontosabbakat soroltuk fel.

Úgy sportolunk, hogy észre sem vesszük


A túrázásban, kirándulásban az a legjobb, hogy az ember úgy sportol, hogy közben észre sem veszi, főleg, ha jó társasággal indul útnak. Vidám hangulat, kedélyes beszélgetések, szép táj, közben a kilométerek fogynak, az izmok mozognak. Akár egyedül, akár társaságban indul valaki útnak, mindenképpen nagy élmény lehet az őszi erdőben túrázni.

Ha olyan helyen járunk, össze lehet szedni némi gesztenyét is, este pedig megkoronázhatjuk a napot egy kis sült gesztenyével. Az őszi erdőben a gombák is megszaporodnak, bár ezek begyűjtését nem ajánljuk akárkinek, csak azoknak, akik jól értenek a gombákhoz, és nagy biztonsággal tudják megállapítani, hogy melyik ehető, és melyik nem.

Használjuk ki a jó időt, és kiránduljuk végig az őszt, hiszen erre a tevékenységre ez az időszak a lehető legjobb – ott lesz az egész tél a pihenésre!

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr114355843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása