Ajándék tippek a nyugodtabb Új évért

A karácsony időszaka tökéletesen alkalmas arra, hogy kicsit kikapcsolódjunk, és ne gondoljunk a sok stresszre, ami a hétköznapokban ér minket. Ha túl vagyunk a sütés-főzésen, nincs más dolgunk, mint élvezni a pihenést szeretteink körében, viszont ha van olyan rokonunk vagy barátunk, akiről tudjuk, hogy nagy mennyiségű stresszel kell megbirkóznia egész évben, ajándékozzunk neki egy kis nyugalmat! Klassz ajándékok lehetnek az SMR hengerek és masszázslabdák, melyek segítségével saját magunk is segíthetünk ellazítani görcsös izmainkat.

A labdák és hengerek használata javítja a kötőszövetek és izmok vérkeringését, segít feloldani az izompólya feszüléseket és tapadásokat, így izomfájdalom csökkentők is. Segítségükkel javíthatjuk izmaink teljesítőképességét, ízületeink mozgékonyságát, valamint visszaállíthatjuk szervezetünk izomegyensúlyát. A helyesen végzett önmasszázs után úgy fogjuk érezni, mintha megfiatalodtunk volna és ellazultan, újult erővel vághatunk neki az Új évnek.

Ma már nagyon széles a választék a különböző önkezelő eszközökből, most abban adunk tanácsokat, hogy mi alapján érdemes választani, és hogyan tudjuk a leginkább élvezni ezek ellazító hatását.

aktivsport_49_2_kep.jpg

Labdák


Masszázslabda vásárlásakor több féle keménység és felület közül választhatunk, melyek mind másképp segítenek ellazítani izmainkat. A labdák kis mérete nagyon előnyös, mert könnyű magunkkal vinni bárhova és kisebb eldugottabb helyen is alkalmazhatók, mint a nyak és a vállak izmai.

A sima felületű labdák szinte mindenhol használhatóak, a tüskés változatokkal pedig az akupunktúrás pontokat stimulálhatjuk. A tüskék úgy vannak kialakítva, hogy egészen a mély izmokig elérjenek, mint egy masszőr ujjai, így segítségükkel könnyen megtalálhatjuk és ellazíthatjuk a fájdalmas gócpontokat.

Léteznek dupla masszás labdák is, melyek legfőképp a gerinc melletti izmok kezelésére kiválóak. Akár a mozgásszegény irodai munkától, akár a kemény fizikai terheléstől fáj kiszemeltünk háta és dereka, biztosan hálás lesz egy ilyen ajándékért.

Hengerek


A hengerek szintén megtalálhatók sima és tüskés felülettel is, mely a masszázs intenzitását szabályozza. Átmérőjük általában 15 cm, hosszúságuk 15-120 cm között lehet, így utazáshoz kevésbé praktikus, viszont otthoni használathoz, vagy edzőteremben a nyújtás részeként használva tökéletes ellazulást nyújt izmaink számára.

Aki nem kedveli az erősebb masszázstechnikákat, annak érdemes a hengerek közül is a sima felületűekre voksolni, viszont akinek nagyon kötöttek a kötőszövetei, az eredményesebben fogja tudni használni a rücskös felületű változatokat. A hengereken a bütykök úgy vannak kialakítva, hogy minden irányba elmozduljanak a súlyunk alatt, valamint a hengerekre és labdákra is igaz, hogy a különböző pozíciók segítségével mi magunk is tudjuk befolyásolni, hogy mekkora nyomással nehezedünk a fájó részekre.

Mire figyeljünk a használat során?

 
Fontos figyelni arra, hogy ha bizonyos helyeken túlzottan fáj az önmasszázs, akkor próbáljunk változtatni. Helyezkedjünk úgy, hogy enyhébb nyomás érje a felületet, próbáljuk kézzel átmasszírozni az izmokat, vagy váltsunk eszközt!

A technikákat érdemes lehet szakember segítségével elsajátítani, azonban utána már saját magunk is könnyedén kivitelezhetjük a gyakorlatokat, ezzel megszüntetve az izmainkban tárolt feszültséget. Több gyártó maga is ellátja a termékeket egy rövid útmutatóval az alkalmazható gyakorlatokkal kapcsolatban, valamint a helyes kivitelezést illetően.

Ha barátainknak vagy szeretteinknek ezeket a csodás önmasszírozó eszközöket ajándékozzuk, nagyban hozzájárulunk szellemi és testi felfrissülésükhöz és nyugodtabban, kipihentebben kezdhetik az Új évet.

Ha úgy gondolod, van olyan ismerősöd, akire ráférne egy kis lazítás így év végén és meglepnéd egy labdával, vagy hengerrel karácsonyra, nézz szét webáruházunkban!

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr514494522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása