Szilveszteri ünneplés egészségesen

Szilveszterkor kirúgunk a hámból és egy nagy buli keretében elbúcsúzunk idei szép emlékeinktől és kinyitjuk az ajtót az új lehetőségeknek. De lehet ezt egészségesen is? Hogyan tudunk úgy egészséges alapanyagokat csempészni az estébe, hogy az ünnepi hangulatot se rontsuk el? Erre adunk most pár tippet!

Zöldségek minden mennyiségben


Finom chipset nem csak krumpliból készíthetünk, céklából, répából, zellerből, feketeretekből, csicsókából és persze édeskrumpliból is készíthetünk rágcsálni valót. Nem is kell más hozzájuk, mint egy kis olaj és só, bár a sárgarépát kipróbálhatod korianderesen, a krumplit pedig akár mediterrán fűszerekkel is megbolondíthatod. Ha a hajszálvékonyra szeletelt zöldséget olaj vagy fritőz helyett sütőben készíted, sokkal egészségesebb lesz a végeredmény.
Sőt, a zöldségeket nyersen is tálalhatod gusztusosan elrendezve a tálon pár egyszerű, de annál finomabb mártogatós és szósz társaságában. Cékla, répa, friss uborka, zeller... minden jöhet, amit épp a közértben találsz! A mártogatós elkészítésénél pedig csak a fantáziád szabhat határt! Készíthetsz bolognai jellegű zöldség krémet, csípős vagy savanykás verzióban, márthatjátok a zöldségeket sajtszószba, vagy az ünnepi hangulat végett akár sajtfondübe is. Joghurtos szószba vagy humuszba is márthatjátok a roppanós friss zöldségeket.

aktivsport_51_2_kep.jpg

Becsavarodva


Készíts apró kis tortillákat, vagy tavaszi tekercseket vendégeid számára, hogy ne maradjanak éhesek! Ez persze egy kis előkészületet igényel, de azért nem kell egész nap a konyhában lenned. Összevágott zöldségekből, lepirított csirkemellből vagy garnélából és egy egyszerű szószból már isteni tortillát lehet összeállítani. Tálald a zöldségeket és a husit egy-egy nagy tálon, és mindenki magának el is készítheti kis tekercseit, taco chipssel pedig svédasztalos taco bárrá varázsolhatod az ebédlőt.

Pizza


A pizzát mindenki szereti, és elkészíteni sem ördöngösség. Készítsd el a tésztát idejében, hogy tudjon eleget pihenni, és amikor vendégeid megérkeznek, akár mindenki személyre szabhatja saját szeletét. Készítsd a tésztát teljes kiőrlésű lisztből vagy karfiolból, hogy még egészségesebb legyen! Utána a sütőben már pár pillanat alatt elkészül.

Na de mit iszunk?


Ha jó a társaság, nincs is feltétlenül szükség alkoholra, de ha nem csak gyerekpezsgővel szeretnétek koccintani az este folyamán, akkor koktélbárral kedveskedhetsz barátaidnak. Így mindenki eldöntheti, hogy szeretne e alkoholt fogyasztani, és ha igen, mennyit kér italába. Melengessétek kezeiteket forralt borral, miközben gyönyörködtök a tűzijátékban! Palackozott mustból, teából és gyümölcsléből pedig isteni puncsot készíthetsz.

Gazdagságot hozó lencse


Szilveszterkor hagyománya van a lencse evésnek, hiszen úgy tartja a mondás, hogy minél több lencsét eszünk, annál gazdagabbak leszünk az újesztendőben. De van élet a lencsefőzeléken túl is! Vöröslencséből nagyon finom fasírt készíthető egy kis rizs és pár fűszer hozzáadásával, ami a nasik és a főételek között is megállja a helyét. De készíthetsz egy könnyű salátát lencséből, feta sajtból és paradicsomból és így biztos könnyebben fog menni a fogadalom, hogy ezután csak ilyen egészségeset és finomat fogsz enni. Ha pedig szeretnéd, hogy a szilveszter este kicsit jobban hasonlítson a hagyományosra, akkor készíts a lencséből főzelék helyett krémlevest!

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr10014516818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása