Otthon szeretnék kardiózni – mit szerezzek be?

A legtöbben tudjuk, hogy a kardió a fogyás leghatékonyabb eszköze, viszont sokan nem szeretnek kint végezni hasonló jellegű mozgásokat, vagy pedig az edzőteremben, „közönség” előtt. Szerencsére ez nem probléma, mert akár otthonra is be lehet szerezni olyan gépeket, eszközöket, amik lehetővé teszik, hogy a lakásban kardiózzunk – kiváló lehetőség krónikus időhiányban szenvedőknek, vagy azoknak, akiket nem köt le maga a mozgás.

Én egyébként tipikusan az utóbbi csoportba tartozó ember vagyok: akár kint futok, akár bent, futópadon, unatkozom közben, és folyamatosan számolok vissza, hogy mikor lesz már vége. Na, ezt a problémát kiválóan megoldja, ha otthon futhatok, vagy biciklizhetek, esetleg elliptikus trénerezhetek, ugyanis tudok közben például sorozatot nézni, beszélgethetek a párommal stb. Máris kevésbé unalmas. Szóval, ha bármilyen okból te is úgy érzed, hogy inkább otthon tartanád magadnak a kardió edzéseket is, semmi akadálya – de be kell szerezned hozzá a megfelelő eszközöket, esetleg gépet.

Mire van szükség az otthoni kardióhoz?


Nos, első körben azt kell átgondolnod, hogy mit is szeretnél csinálni pontosan. Ehhez amúgy nem árt 1-2 alkalommal benézni az edzőterembe, már csak azért sem, hogy kipróbáld, melyik kardió mozgásforma jön be neked leginkább, így már tudsz megalapozott döntést hozni azzal kapcsolatosan, hogy otthonra milyen gépet szerezz be. Ez már csak azért sem elhanyagolható kérdés, mert egy ilyen gép azért nem éppen olcsó mulatság, akár százezrekbe is kerülhet. Igazán kár lenne, ha utólag végül úgy éreznéd, ez mégsem neked való mozgásforma, és nem használnád.

Ha bringás típus vagy, akkor a szobabiciklik széles skálájából választhatsz, rengeteg funkcióval, különböző tudásszinttel. Kizárólag rajtad áll, mennyire igényelsz profi berendezést, illetve nyilván azon is múlik, meddig enged nyújtózkodni a pénztárcád. Fontos, hogy a kiszemelt kerékpárt próbáld is ki, hogy vajon tényleg megfelelő-e számodra, kényelmes-e az ülés, tud-e mindent, amire igényt tartasz.

Futáshoz is ezerféle futópad közül választhatsz, bár ez azért többnyire már valóban húzós tétel, és viszonylag nagy helyet is igényel, ezt mindenképpen kalkuláld bele!

aktivsport_46_1_1.jpg

Ami a funkciót illeti a futópadok is nagyon eltérőek lehetnek, rengeteg különböző típus létezik, ezek persze mást és mást tudnak. Előzetesen olvass kicsit utána a témának, tájékozódj, és próbáld összeszedni, hogy számodra milyen lehetőségek elengedhetetlenek, így könnyebben tudod szűkíteni a kört a választás során. Ugyanezt kövesd az elliptikus tréner kiválasztásakor, így nagy meglepetés nem érhet.

Kicsit olcsóbb megoldások


Vannak azért persze ennél kicsit olcsóbb megoldások is, habár kevésbé profik. Otthonra is rengetek olyan eszközt tudsz vásárolni, amellyel segítheted a mozgásod. Egy-két súlyzó, akár kézi vagy kettlebell segítséglével is sokféle gyakorlatot végezhetsz. Edzhetsz otthon aerobic gyakorlatokat, akár egy videót letöltve, megnézve is, ehhez csak egy matracra van szükséged.

Természetesen neked kell tudnod, mi az, ami nálad hosszabb távon be fog jönni, és mi motivál leginkább. Van, akinek éppen az kell a kitartáshoz, hogy ott a drága gép, amit emiatt vett meg, akkor pedig már illene használni. Másnak erre nincs szüksége, mert kitartó magától is, vagy éppen az anyagiak nem teszik lehetővé a komolyabb beruházást.

Bármi is legyen a helyzet, megoldást mindig lehet rá találni, olyan nincs, hogy nem lehet a saját otthonunkban megoldani az edzést, csak egy kicsit kreatívnak kell lenni hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3714628576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása