Maradj aktív gyerekkel is!

Nagyon sok, korábban sportos életmódot folytató embernél szakad meg ez az egyébként nagyon jó szokás, amikor gyermeket vállalnak. A legtöbbünknél ilyenkor fenekestül felfordul az élet, megváltoznak a korábbi gyakorlatok, teljesen más lesz a napi rutin, és önmagunk helyett a gyerek kerül a középpontba. Ami egyébként teljesen rendben van, nincs ezzel semmi gond, csak nem feltétlenül egészséges hosszútávon.

Magától értetődő, hogy egy magatehetetlen kisember igényei elsőbbséget élveznek a mi igényeinkkel szemben, hiszen neki nem lehet megmagyarázni, mi miért van, nem tud segíteni magán, csak ránk számíthat. De azért megtalálhatjuk a módját annak, hogy a gyerkőcön, gyerkőcökön kívül magunkra is kellő figyelmet fordítsunk, és ne maradjanak el olyan dolgok, amik egyrészt örömet okoznak, másrészt az egészségünket szolgálják. Mint amilyen a sport is.

De hova tegyem a gyereket?


Ez a kérdés hangzik el leggyakrabban a szülők részéről. Fáradtak, elcsigázottak, és nem igazán látnak lehetőséget arra, hogy megoldják a gyerek felügyeletét, míg ők sportolnak. Az anya gyakorlatilag nonstop a gyerekkel van, az apa este esik haza a munkából, és fáradtan igyekszik kicsit tehermentesíteni a feleségét, hogy legalább egy jó fürdő beleférjen a napjába. Persze lesz ez majd könnyebb is, de nem ritka, hogy az első hónapok így néznek ki.

Szóval a kérdésre a válasz: ne tedd sehova, mozogj vele! Amikor még sokat alszik, egyszerű a dolgod, amikor pedig már éberebb, vond be őt is. Nagyon sok baba-mama tornás videót láthatsz a neten, ahol megmutatják, hogy lehet a babával együtt végezni a gyakorlatokat. Az esetek nagy többségében egyébként ezt a kicsik is nagyon élvezik, lehet egy rendszeres napi program is akár, hogy közösen tornáztok, így még a rutinba is beépítheted.

Ha van a környezetedben lehetőség szervezett baba-mama tornára, azt is nagyon ajánlom: a környezetváltozás is jót tesz, valamint az, hogy találkozol más anyukákkal is, emberek közé mész. Így talán apukát is könnyebben nélkülözöd este 1 órára, hogy ő is mozoghasson kicsit.

aktivsport_47_3.jpg

Futás és túrázás


Ha régen futottál, ezt a gyermekeddel is megteheted, csupán egy futóbabakocsira van hozzá szükség. Ezek kifejezetten úgy lettek kialakítva, hogy alkalmasak legyenek a futva közlekedésre, azaz kevésbé rázkódik bennük a gyerek, a kerekek sem akadnak el egykönnyen, könnyű őket irányítani. Ha szívesen futsz rendszeresen, érdemes beszerezni.

A kirándulásokról, túrázásokról sem kell lemondanod a baba miatt: kendőben, később csatos hordozóban hordozhatod, így gyakorlatilag semmilyen terep nem lesz akadály számotokra, nyugodtan mehetnek továbbra is az erdei kirándulások!

Ha már nagyobb a gyerek…


Minél nagyobb, annál egyszerűbb, és nem csak azért, mert könnyebben lehet másra hagyni egy viszonylag nagy gyereket. Ha segítséged nincs is, aki vigyázna rá, már sok mindent lehet vele is csinálni, sőt, igazából a mindennapi közös játék is gyakran felér egy edzéssel. Jó példa erre, amikor a totyogó úgy igazán megindul a kismotorral vagy a futóbiciklivel, te pedig rohanhatsz utána a városon át.

És azt ki mondta, hogy a játszótéren neked mindenképpen a padon ülve kell figyelned, ahogy a gyermeked mászókázik? Nagyobb játszótereken engem például rendszeresen hívott magával a gyerkőcöm mászni, így érezte magát biztonságban. Ennyit szerintem gyerekként sem mászókáztam összesen, mint mióta nekem van gyerekem, de tulajdonképpen jó móka.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5114794958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása