Tollaslabdázás? Igen!

A legtöbb ember, és főleg a gyerekek kifejezetten szeretnek tollaslabdázni. Ahogy javul az idő, egyre több lehetőség van kültéri sportokra, így tollaslabdázni is. A kertben, parkban vagy akár kifejezett tollaslabda pályákon is játszatunk, ha épp úgy tartja kedvünk.

Mi kell a tollaslabdázáshoz? 


Ez az a sport amihez tényleg csak két tollasütő és egy labda kell, de javasoljuk, hogy inkább legyen több, nehogy fán ragadjanak :) Ha már ennél komolyabban szeretnél játszani, hálót is tudsz hozzá vásárolni, vannak földbe leszúrható, és mobil tollaslabdahálók, amik könnyedén elférnek a kertbe is. De ha két pl. fa közé fel tudjuk erősíteni a hálónkat, akkor elég egy kiköthető hálót beszerezni és már kezdődhet is a játék. 

badminton-nauchitsa-3.jpg

Milyen ütőt, labdát vásároljunk? 


A tollaslabdához használt ütők könnyűek, általában 70-100 gramm között vannak húrozás nélkül. Minél könnyebb az ütőnk, annál könnyebben tudunk vele játszani. 

A tollaslabdaütő alapanyaga lehet szénszálas kompozit, könnyű fém, például alumínium. Ha kezdő vagy a kedvezőbb árú is jók lehetnek. Ahogy mennek fel az árak, egyre jobb ütőkkel találkozhatunk, minden attól függ mennyit szeretnél rászánni az ütőre.

Ha pici gyerekekkel játszanánk, kb. 5-7 év, nekik külön gyerek ütők is léteznek, melynek nagyobb a feje és kisebb a nyele, így könnyebben megfoghatják és eltalálják a labdát. Ezekkel sokkal nagyobb sikerélményük lesz, mint egy felnőtt ütővel, így szívesebben is játszanak. 

A tollaslabdából is többféle közül válogathatunk. Ha egy jobb minőségű labdát akarunk vásárolni, akkor ott már a gyorsaságát is feltüntetik a labdákon. Ezek a jelölések a piros, kék és zöld csíkok. A piros a leggyorsabb, a zöld a normál, a kék pedig a leglassabb labda. Itt általában két féle szín közül válogathatunk fehér, vagy sárga szoknyás labdák. Amennyiben a sárgát választjuk, az még szürkületben is megtaláljuk az ütővel. 

Speed badminton, vagyis gyors tollaslabda


Egy talán még kevésbé ismert sport Magyarországon. A speed badminton a tenisz és a squash kombinációja, így ha egy ilyen szettet választunk, akkor gyors és látványos manőverekre lehetünk képesek. A speed badminton ütője a teniszhez hasonlít inkább, labdája pedig a tollashoz, de egészen máshogy repül, mint egy hagyományos tollaslabda labda. 

Ha felkeltette az érdeklődésedet ez a sport, nézz meg róla itt egy videót:
https://www.youtube.com/watch?v=5CeMv1LNd98

Ha pedig szeretnél egy ilyen szettet, nálunk ez is van: https://www.aktivsport.hu/speed-tollasuto-szett-victor-badminton-100-sportszer-tollaslabda-speed-badminton-victor-p836580/

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9314795196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2019.05.10. 09:31:13

Egyik legjobb sport. Sajnos nálunk a termek szinte minidg tele vannak.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása