4 tipp, hogy jobb lehess vízilabdában

A vízilabda majdnem az összes izmodat megmozgatja. Ennél fogva rendkívül energiaigényes sportként tartják számon. Az alábbi tippek segítségével azonban könnyedén javíthatsz a technikádon, így játék közben kevesebb energiát égetsz majd el, aminek köszönhetően eredményesebb játékossá válhatsz.

Hogyan maradj a felszínen?


A vízilabda-edzések talán legfontosabb pontja, hogyan maradj a vízfelszínen. A játék nagy részében taposod a vizet, amíg vársz a labdára vagy éppen készülsz továbbpasszolni azt. Az erre legideálisabb testhelyzet, ha a vállad és a fejed egyenesen tartod, a vízfelszín felett. 

Karjaid folyamatos mozgásával ügyelj, hogy egyhelyben maradj, de mindig légy felkészülve arra, hogy elemelkedhess a vízfelszíntől. A megfelelő időzítéssel várakozás közben pihentetheted az izmaid, amíg nincs szükséged hirtelen mozgásra a labda elkapásához.

aktivsport_28_1.jpg

Hogyan passzolj?


A vízilabdában két passzt különböztetünk meg. Az egyik, amikor a levegőben úgy juttatod a csapattársadhoz labdát, hogy az nem éri a vizet, a másik pedig ennek az ellenkezője, amikor a labda a vizet érintve jut el a társhoz.

Az előbbinél célozz a csapattársad feje mellé és dobókeze föle néhány centivel. Utóbbinál pattintsd a labdát néhány méterrel a csapattársad elé, a vízfelszínre. Így ő könnyedén leúszhatja a rajta védekező ellenfelét, hogy beérve a labdát jelentős fórra tegyen szert.

Hogyan ússz a labdával?


Mindenekelőtt arra ügyelj, hogy úszási irányod ne keresztezzék az ellenfél játékosai. Ehhez a fejed folyamatosan a vízfelszín felett kell tartanod. A labdát ne a kézfejeddel, hanem a válladdal told előre, miközben az ujjaidból kvázi csészét formálva segítsd a tested az előrehaladásban.

Hogyan dobj?


Dobásnál két dologra kell koncentrálnod. Az első, hogy próbáld lazítani a felsőtested, amikor lóbálsz. A labda elengedése előtt csuklóval még segíts rá a dobásra. A másik dolog, amire érdemes figyelned, hogy a labdát laposan, a kapus testétől a lehető legtávolabbra helyezd. Ezzel maximalizálhatod az esélyed a gólra.

Ha labdakezelést szeretnél gyakorolni, válogass kedvedre a webshopunkban található vízilabdák és egyéb felszerelések között.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7114920724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása