3+1 kiváló testmozgás, melyet a kutyáddal is űzhetsz

Blogunkon igyekszünk hasznos tanácsokkal ellátni azokat, akik testmozgással szeretnének javítani életminőségükön. Írtunk már különböző sportszerekről és ezek megfelelő használatáról. Adtunk konkrét étkezési és edzési terveket, néha pedig szórakoztató tanácsokkal láttuk el olvasóinkat. Most a kutyás gazdik számára szeretnénk kedveskedni, így összegyűjtöttük, milyen sportokat érdemes kedvenceddel együtt űznöd.

Sok gazdinak azért nem jut ideje az edzésre, mert a kutyasétáltatás elveszi az időt. Van azonban egy jó hírünk. A kutyasétáltás és a napi edzés megférnek egymás mellett. Lássuk, mely mozgásformákat végezheted a kutyáddal együtt!

1. Frizbizés


Valószínűleg éppen ez az a mozgásforma, amelyet a kutyák éppen annyira (vagy talán még jobban is) élveznek, mint a gazdi. A kutyával frizbizés valójában játék és testmozgás egyszerre. Észre sem veszed majd, olyan gyorsan eltelik az az 1-2 óra, amit egyébként kínkeserves edzéssel akartál tölteni.

Válassz egy szimpatikus frizbit, és indulhat is a móka! A kutyusod rendkívül hálás lesz Neked.

2. Biciklizés


A kutya és a gazdi egyaránt megfelelően átmozgathatja izomcsoportjait egy kiadós biciklizés alkalmával. Arra mindenképp figyelj, hogy a kutyáknak nem tesz jót, ha aszfalton futnak, ezért keress egy erre alkalmas sík terepet, például egy parkot!

Arra is ügyelj, hogy a tempót a kutyád diktálja! Legyen számára kényelmes, tartható az iram, máskülönben akár meg is sérülhet. Eleinte lassú tempóban sétáltasd a kerékpár mellett haladó kutyát, majd fokozatosan átválthattok kocogásra, később pedig futásra!

3. Túrázás


Ha szeretsz túrázni, legközelebb nyugodtan vidd magaddal négylábú kedvenced. Egy kiadós túrázás a kutyád egészségének is jót tesz, éppen úgy, mint a tiednek.

Hogy a túrák maximálisan élvezhetőek legyenek, érdemes beszerezned néhány túrafelszerelést, és ne feledkezz meg a kutyád számára elegendő vízről és táplálékról sem! Nem szabad már az elején nehéz terepre vinned az ebet, kezdetben inkább sík terepen túrázzatok, idővel pedig növelhetetitek a terhelést.

aktivsport_35_2.jpg

+1 Futás


Valószínűleg nem új információ számodra, hogy a kutyák mennyire imádnak futni. A futás ráadásul az emberi test számára is rendkívül egészséges, ezért ha eddig nem tetted volna, ideje lejárnod reggelente vagy esténként futni.

A többi futó megzavarásának elkerülése végett, használj pórázt, és természetesen futás alkalmával se feledkezz meg a kutya ivóvízéről!

Oszd meg ezt a cikket kutyás ismerőseiddel, hogy mától ők is együtt végezhessék az egészséges testmozgást kedvenceikkel!

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3115026416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása