Jóga kerék, nem csak jógázóknak

A jóga kerék tavaly talán a legmenőbb fitnesz eszközként terjedt el, de ne felejtsük el még ilyen gyorsan. Aki még nem ismerné, a jóga kerék egy habszivaccsal bevont kb. 30 cm-es átmérőjű kerék. Számtalan gyakorlat végezhető vele, hasonlóan mint egy fitnesz labdával. Így nem csak a jógaórák kiegészítője lehet, hanem ideális lehet tornához és nyújtó gyakorlatokhoz is.

A jó kerék kifejezetten alkalmas ülő munkát végzők részére, mivel hatékonyan nyújtja a hát, mellkas, váll, comb és csípő izmait is.

Sokoldalúságának köszönhetően nyújtáshoz és erősítéshez is használható, hasonlóan a fitnesz labdához, itt is a gyakorlatokat nehezíti meg, próbára téve az egyensúlyérzékünket. 

people-2562212_1280.jpg

Ami mellette szól: 

  • javíthatjuk a testtartásunkat
  • nyújthatjuk a váll, a hát, a mellkas és a csípő izmait
  • fejleszthetjük az egyensúlyunkat
  • erősíthetjük a törzsizmainkat, a karizmainkat, a lábizmainkat, tulajdonképpen a tartóizmokat is a
    póztól függően
  • javítja a koncentrációt stb.

A jógakerék számtalan előnye mellett ráadásul izgalmasabbá, változatosabbá teszi az edzést, növeli a kihívásokat, ugyanakkor segíti a test fejlődését.

A jógakerék nemcsak akkor lehet a kedvenc eszközünk, ha rendszeresen jógázunk, hanem akkor is, ha például Pilates-edzésre járunk, rendszeresen futunk, edzésekre járunk, vagy otthon tornázunk. 

A YouTube-on videók százait, ha nem ezreit találjuk a témában. Bármennyire is gyönyörűek a pózok, indítsunk a kezdőknek szánt alapgyakorlatokkal, majd a jógatudásunknak, edzettségünknek megfelelő tempóban haladjunk előre a nehezebb gyakorlatok felé.

A három legegyszerűbb gyakorlat jógakerékkel:

  • Gerincnyújtás
  • Gyermekpóz
  • Előrehajlás állva

Íme egy kezdőknek készült videó 10 gyakorlattal:
https://youtu.be/IUcnp_uTOs0

Mielőtt azonban kipróbálnád a gyakorlatokat, érdemes egy kicsit közelebbről megismerkednek a jóga kerékkel és elsajátítanod a helyes használatát, majd beszerezni otthonra egyet!

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6815068636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása