A Black Friday idén sem marad el!

A Black Friday alapvetően nem egy testmozgást népszerűsítő kezdeményezés, ezzel mindenki tisztában van.

Azonban Fekete Pénteken, 2013 óta már Magyarországon is hatalmas összegű kedvezményekkel vásárolhatod meg a szükséges termékeket.

Ezen az egy napon az Aktivsport webáruház is jelentős akciókkal készül Nektek. 

A Black Friday mítosz

Talán még sosem gondolkodtál el azon, hogy vajon honnan indul ez az egész őrület, miért pont fekete és miért pont péntek. Pedig ahogy szokás mondani, mindennek története van, és ez alól a Black Friday sem kivétel. 

Az első megnevezést a közhiedelemmel ellentétben nem az ünnepeket megelőző vásárlási hullámra használták, hanem az 1869. szeptember 24-én bekövetkező amerikai aranypiac összeomlására. Történt ugyanis, hogy két nagyratörő álmokat dédelgető Wall street-i cápa, Jay Gould és Jim Fist, elkezdte felvásárolni az aranykészleteket annak érdekében, hogy az árakat az egekbe tolják, és később hihetetlen profit mellett értékesítsék azt. A tervük azonban “pénteket” mondott, aminek következtében a tőzsde szabadesésbe kezdett, csődbe sodorva így a gazdagabb és szegényebb rétegeket egyaránt.

A kereskedelemhez már sokkal jobban köthető - bár kissé pontatlan és sokak által elutasított - az a teória, miszerint a vállalatok könyvelésük során a veszteséges napokat pirossal, míg a nyereségeseket már feketével jegyezték fel. A Hálaadást követő pénteken a legtöbb kereskedő számviteli kimutatásai pozitív eredményekről árulkodott, így ezt a napot feketének könyvelhették el.

Az 1960-as évekre a Black Friday már önálló fogalommá forrta ki magát, de a mögöttes jelentéstartalom sajnos még mindig negatív kicsengéssel bírt. Ennek elfojtása illetve a kedvezőbb megítélés érdekében fogtak össze a kereskedők, hogy ez a nap inkább a karácsonyi bevásárlás kezdetéről és a várakozásról szóljon. A kezdeményezés olyannyira jól sikerült, hogy az 1980-as évek végére már egész Amerikát lázba hozta és folytatta további kontinenseken is. 

blackfridayloading.gif

Black Friday az Aktivsport webáruházban 

2016-ban indítottuk először el a fekete pénteket annak érdekében, hogy olyan felhasználók számára is vonzóvá tegyük az internetes vásárlást, és olyan akciókkal várjuk, amit csak ezen az egy napon hirdetünk ki. 

A kínálatunkban minél szélesebb körben próbálunk nem csak sportszereket, hanem játékokat és egyéb kiegészítőket árusítani, hogy minél többen élhessenek a nálunk kínált kedvezményekkel, ezzel is a sportot még természetesebbé és népszerűbbé tenni az emberek körében.

Nem csalás, nem ámítás! 

Nálunk valós kedvezménnyel, csak egy napig vásárolhatsz! Nem fogunk jövő héten is black friday-t és kedvezményes napokat tartani.

Érdemes bemelegíteni. hamarosan jövünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr515287666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása