Hogyan tehetsz egészségedért télen is? (3 hasznos tipp)

Tudjuk még nincs itt a tél, de lassan azért megérkezik. Télen sokan felhagynak a rendszeres testmozgással, mert attól tartanak, hogy a rossz időben megfáznak, és többet ártanak a szervezetüknek, mint amennyit használnak. Azonban ez a feltételezés nem minden esetben igaz. Sőt, a testmozgás télen is éppen annyira fontos, mint a melegebb évszakokban.

Ezért mutatunk 3 sportot, amely télen szórakozás és egészségmegőrzés céljából is űzhető.

1. Korcsályázás

A korcsolya a téli időszak legnépszerűbb mozgási formája. Ennek az egyik oka, hogy kortól függetlenül, szinte bárki gyakorolhatja. Mindemellett viszonylag könnyen tanulható, amennyiben nem műkorcsolyázó karrieren gondolkodsz.

A korcsolyázás azért remek választás, mert jó hatással van az egyensúlyérzékre, rugalmassá teszi az izmokat és ízületeket, valamint fejleszti az állóképességet is. Arról nem is beszélve, hogy remek kalóriaégető gyakorlat, ezért fogyókúrázok számára is ideális választás.

Mielőtt azonban kiválasztanád a saját korcsolyádat, vedd figyelembe, hogy a korcsolyák mérete egy számmal kisebb, mint az utcai cipőké. Ha tehát szeretnéd elkerülni a korcsolyázás utáni lábfájást, érdemes az utcai cipődnél egy számmal nagyobb korcsolyát venned.

aktivsport_48_2.jpg

2. Síelés

A síelésnek két alapvető fajtáját különböztethetjük meg. A sílesiklást és a sífutást. Sífutás során a sízők havas terepen, síbotok segítségével hajtják előre magukat, sílécekkel a lábaikon. Sílesiklás alkalmával pedig egy arra kijelölt sípályán (jellemzően hegyoldalon) való, sílécekkel és síbotokkal történő lesiklást végeznek a síelők.

A sífutás leginkább a combizmokat, valamint a bicepszet és a tricepszet erősíti, és az állóképesség növelésének egyik legjobb módja. A lesikláshoz általában a feszítő izmainkat használjuk (pl. hátsó combizom, vádli, csípő), és kevesebb energiát is igényel, mint a sífutás.

3. Jégkorong

Azok számára pedig, akik inkább a csapatsportokat kedvelik, de nem mondanának le a télisportok hangulatáról sem, a jégkorongnál nincs jobb választás. Ez a sport hasonló izomcsoportokat mozgat meg, mint a korcsolyázás, kiegészülve a hokiütő kezelése során terhelt karizmokkal és mellizommal. A jégkorong ráadásul fejleszti a csapatdinamikát. 

Viszont azoknak semmiképpen sem ajánljuk, akik mindennemű durvaságot el szeretnének kerülni. A jégkorongnak részét képezik az időnkénti komoly összecsapások.

Reméljük, tudtunk segíteni a megfelelő télisport kiválasztásában, ha pedig szükséged lenne egy jó kiegészítőre vagy sportszerre, keresd fel webshopunkat a legjobb jégkorcsolya-, illetve sífelszerelésekért!

Ti mit sportoltok ilyenkor? 

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1215325568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása