Kezdjük az újévet fitten!

Először is Boldog Új Évet kívánunk! Az újévvel együtt jönnek az újévi fogadalmak is. Sokan megfogadják, hogy újra elkezdik, vagy most tényleg kezdenek bele a mozgásba. És azt tudtad, hogy a legtöbben még húsvét előtt feladják? Légy Te a kivétel!

A karácsonyi hatalmas lakomák és a szilveszteri buli után, lehet, hogy itt az ideje egy kis mértékletességnek.

Szeretnél fittebb lenni, de nem tudod hogyan kezdj hozzá?

Először is határozd meg a célt! Gondold át, mi a célod, mit szeretnél elérni. Fogyni szeretnél, vagy csak fittebb és egészségesebb lenni? Ha megvan jöhet a következő lépés. 

Így kezdd el a rendszeres mozgást!

Ha eddig nem sportoltál rendszeresen, itt az ideje odafigyelned a mindennapi mozgásra. Nem csak a külsőd, de leginkább az egészséged miatt. Természetesen nem kell azonnal elrohannod a legközelebbi edzőterembe és minden nap órákat izzadnod a gépek felett, de a rendszeres testmozgás ma már elengedhetetlen a fitt és kiegyensúlyozott élethez. Hidd el sokkal jobban fogod magad érezni, amely ráadásul látszódni is fog rajtad!

Kezdetben elég, ha elkezded újra használni a lábaidat. Nincs is olyan messze a kis közért vagy a gyógyszertár ugye? Akár le is sétálhatsz hazafelé két buszmegállót, vagy lift helyett használd a lépcsőt. Apróságok, de kezdetnek ez is tökéletesek.

960x0.jpg

Ha ennél kicsit komolyabban gondolod a sportos életmódot, de nincs kedved kimozdulni, otthon is edzhetsz. Rengetek sporteszköz elérhető, ami akár kis helyes is elfér, de beszerezhetsz egy szobabiciklit is. Fizikai állapottól, szabadidőtől függően számtalan sporteszköz közül választhatsz. Meg persze ott van a letölthető edzésanyagok is, amelyek segítenek pontosan és helyesen kivitelezni a gyakorlatokat. 

A táplálkozás is fontos!

A fittség és az egészséges életmód természetesen nem csak a mozgásból áll. Figyelj oda a kiegyensúlyozott táplálkozásra is! Táplálkozz naponta ötször, mértékletesen, és figyelj az alapanyagok minőségére is. A rostban gazdag élelmiszerek, zöldségek, gyümölcsök mindig legyenek az étrended részei. Emellett mindig figyelj a megfelelő tápanyag- és vitaminbevitelre is.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2615385052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása