Zsámoly edzéshez? Igen, ZONA zsámoly!

Eddig talán csak azt az iskolai tornazsámolyt ismertük, amit a tornaórákon használtunk. Viszont van olyan zsámoly is, amit a fitneszben, jobb és hatékonyabb is használni, mint a hagyományos zsámolyokat. Na de milyen az a fitneszhez használható zsámoly? És miben különbözik más zsámolyoktól?

ZONA edzés

Először is tisztázzuk, mi a ZONA edzés lényege. Az edzés blokkokra épül. Maga a ZONA elnevezés a testzónáinkra (izomcsoportokra) utal, illetve arra, hogy az eredmény a komfortzónánkon túl vár ránk.

„Egy-egy blokkban két fő izomcsoportot dolgoztatunk felváltva, ami a helyes kivitelezés és a hatékonyság szempontjából is szuper. Mire az egyik izom kifáradna terhelésben, átváltunk a másikra, így az első kicsit pihenhet. Majd újra váltunk.

Ez a váltakoztatás segít, hogy az edzés során mindkét izom maximális intenzitással dolgozhasson. Ezáltal azt is kivédhetjük, hogy az izmok kifáradása miatt helytelenül, az ízületet károsítva végezzük a gyakorlatot. Nem elnyűni kell az izmokat, hanem megfelelő ingert adva fejleszteni azokat. Ehhez pedig rövid, robbanékony, intenzív blokkokra van szükség.”

zona-zsamoly-106900392_7916f2b5b90093f444de4a69b1a909202.jpg

A ZONA zsámoly

Ez a zsámoly sokkal strapabíróbb és kifejezetten edzésekhez tervezték. 

A ZONA zsámoly 35 cm magas, magasabb mint a hagyományos zsámoly. Ez a zsámoly, ezért is alkalmasabb az edzésekhez, és több kihívást is jelent.

Kb. 13 kg-ot nyom, többszörös megerősítéssel, amitől még stabilabb lesz.

Biztonsággal felugorhatsz rá, de puha annyira, hogy ráülhess, ráfekhess egy-egy gyakorlathoz.

Ezzel a zsámollyal növelheted a hatékonyságot és az állóképességedet az edzések alatt.

Ha kiegészítenéd ezzel a zsámollyal az edzésedet itt megvásárolhatod: https://www.aktivsport.hu/zona-zsamoly

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9415397002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása