Rollerezni jó! 5 tipp a biztonságos rollerezéshez

A rollerek újra visszajöttek a divatba, nem véletlen hisz rollerezni jó! Nemcsak a gyerekek élvezhetik ezt a közlekedési módot illetve mozgást, hanem a felnőttek is. Adunk pár tippet, hogyan használd biztonságosan a rollered.

1. Tarts jobbra

A rolleren is érdemes betartani a közlekedési szabályokat, habár ezek sehol sincsenek köbe vésve. Rollerezésnél is maradj a jobb oldalon, kivéve előzés közben, és ne haladj túl gyorsan és próbálj meg jelezni, mielőtt valaki elé hajtasz. 

2. Ne az úton rollerezz 

A rollerral nem fogsz tudni biztonságosan haladni az úttesten. A rollert a járdán vagy kijelölt kerékpárúton használd.  Előfordulhat, hogy le kell szállnod, ha túl zsúfolt a járda és bár nem túl menő, mégis biztonságosabb, mint végigtolakodni a tömegen.

aktivsport_42_1_2.jpg

3. Használd a fékeket

Ha zsúfolt területhez közelítesz, jó ha tudod, hogyan működik a fék. Fontosabb azt tudni, hogy kell megállni, mint azt, hogyan tudsz gyorsan haladni. Az új rollerrel ajánlatos lassan menni addig, amíg rá nem érzel a fék használatára. A legtöbb roller taposófékkel rendelkezik, néhány rolleren azonban első fék is van. Tanuld meg, hogy használd a féket és mindenki elégedett lesz.

4. Viselj védőfelszerelést

A védőfelszerelésről nem szabad megfeledkezni. Legyen rajtad legalább egy sisak, de könyökvédő és térdvédő használata is ajánlott. Főként a gyerekek és a kezdők mindenképpen használjanak védőfelszerelést. A védőfelszerelésnek köszönhetően magabiztosabban rollerezhetsz, anélkül, hogy fennállna a sérülés veszélye. 

5. A nedves út csúszik

Ugyanúgy ahogy az autó vagy más közlekedési jármű a roller kerekei is megcsúszhatnak a nedved útfelületen.  A roller kerekei általában műanyagból vagy gumiból készülnek, ezek az anyagok elveszítik a tapadó képességüket a nedves felületen. Ezért általában biztonságosabb, ha sétálsz és nem kockáztatod meg a csúszás vagy az ütközés veszélyét.

Legyen az városi, felnőtt vagy gyerek roller sosem feledkezzünk meg a biztonságról. Talán ez a legfontosabb szabály, hisz a rollerezés egy környezetbarát közlekedési módszer, arra, hogy gyorsan és egyszerűen elgurulj ahová csak szeretnél. 

Ha pedig úgy érzed ez a Neked való eszköz nézd meg kínálatunkat: https://www.aktivsport.hu/roller

Ha pedig már van rollered csak a védőfelszerelés hiányzik: https://www.aktivsport.hu/vedofelszerelesek/

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7915478624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása