Légy saját magad trénere! Sportolj fitnesz órával!

Pulzusmérők, aktivitásmérők és GPS sportórák. Keresd meg új edzőpartneredet a fitnesz-követők, sportórák és pulzusmérők kínálatából. Hogy miért? Leírjuk Neked, és azt is milyen szempontokat vegyél számításba. 

Miért érdemes sportórát venned?

  • ha egészségesebben szeretnél élni és motiválni szeretnéd magad
  • ha figyelni szeretnéd, hogy mennyi kalóriát égettél el, milyen a pulzusod, mennyit futottál stb.
  • ha fejleszteni szeretnéd az állóképességedet és a teljesítményedet
  • ha tervezett módon szeretnél edzeni

1a697ff3-810f-42ed-b252-f1ae21e48fbe.jpg

Mik a legfontosabb szempontok?

Kell-e pulzusmérés: akarod-e egyáltalán mérni a pulzusodat és ha igen, akkor hogyan. Manapság már elterjedtek azok az órák, amelyek a csuklódon LED-k segítségével képesek mérni a pulzust. Ez sokkal kényelmesebb, mint egy mellkasi vagy kari pulzusmérés, viszont ezek pontosabbak. 

Használod-e vízben, úszáshoz: az órádat úszáshoz vagy egyéb vízi-sportokhoz is, akkor tudd, hogy bár sok óra vízálló, mégsem tudja mindegyik mérni az úszás alatt megtett távolságot, tempót, karcsapást mérni. 

Túrázni is szeretnél-e vele: a GPS alapú távolság, sebesség, gyorsulás, magasság mérés mellett már gyakran megjelennek egyéb hasznos jellemzők is, mint pl. a hőmérséklet-mérés, vagy a légnyomás-mérés, ami túrázáshoz, hegymászáshoz nagyon jól jöhet.

Akkumulátor élettartama: egy hosszabb futás, kerékpározás, netán túrázás közben úgy járhatsz, hogy lemerülhet az órád. Ezért fontos szempont lehet, hogy mennyi ideig bírja az órád bekapcsolt GPS-el. Nem beszélve arról, hogy hamar zavarni fog, ha sűrűn kell tölteni az órádat. Az órák többségén van ún. „power save” üzemmód, ami viszont a GPS pontosságát is befolyásolja.

Alkalmazások: az okos eszköz technológia fejlődése ezeket a termékeket is egyre barátságosabbá teszi. Ilyen a mobil alkalmazáshoz való kapcsolódás. Az órád által gyűjtött adatokból készült statisztikákat, ábrákat a a mobil alkalmazásban vagy a gyártói weboldalon a neved alatt létrehozott fiókban nagyon látványosan tudod áttekinteni. 

Okos funkciók: ma már az egyéb „okos” funkciók sem ritkák, mint pl. az üzenetek, értesítések megjelenítése az órádon. Ilyenkor azért érdemes utána járni, hogy a tervezett órád kompatibilis-e a telefonoddal s az azon futó operációs rendszerrel.

Szerviz, támogatás: kulcskérdés lehet, mivel a hazai szervizek nem szeretnek külföldön vásárolt órákat javítani, ezért érdemesebb itthoni üzlettől vásárolni

Láthatod, hogy nem mindegy hogy milyen okosórát vásárolsz és hol. Mindenképpen döntsd el, hogy mire is szeretnéd használni az órát, és lehet érdemesebb egy több funkcióval ellátott, akár drágább órát is vásárolnod, amit később is majd még jobban tudsz hasznosítani. 

Reméljük tudtuk segíteni a választásban. Ha Ti használtok okosórát, fitnesz órát írjátok meg milyen és miért! Kíváncsiak vagyunk a véleményetekre!

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5815504712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása