Erre figyelj, ha túrázni indulsz

A túrázás leginkább az ősz melegebb időszakában, valamint tavasszal népszerű, nyáron csak azok űzik, akik év közben is szívesen elmennek egy hosszabb túrára, kirándulásra. Ha te nem vagy az a túrázós fajta, de szeretnéd kipróbálni, adunk néhány tippet, amit mindenképpen érdemes megfogadni.

1. A megfelelő fizikai állapot

Sokan úgy gondolják, a túrázás “csak séta”, arra pedig bárki képes. Azt már kevesebben veszik figyelembe, hogy egy ilyen kirándulás során gyakran kell lejtőn felfelé haladni, akár órákon keresztül. Ez pedig megerőltető, hidd el.

Másrészt egyáltalán nem mindegy, hogy milyen az állóképességed, illetve aktuálisan milyen egészségi állapotnak örvendesz. Magyarország tele van szebbnél szebb túrautakkal, melyek között vannak könnyebb és nehezebb vonalak is. A legjobb, ha magad választod ki a számodra legmegfelelőbb útvonalat. Ebben segítségedre lehet a turautak.com weboldal.

2. Megfelelő felszerelés nélkül egy tapodtat sem

Vannak alapvetően szükséges felszerelések, és vannak olyanok, amelyek leginkább kényelmi funkciókat látnak el. Utóbbiak értelemszerűen azok számára fontosak, akik esetleg több napra szeretnének kimozdulni otthonról.

Alapfelszerelésnek gondolunk például egy hátizsákot, a kényelemért pedig egy összecsukható kemping fotel lehet a felelős. Ezzel kapcsolatban nehéz tanácsot adni, hiszen mindenkinek egyéni igényei vannak, és ez alapján tudja eldönteni, hogy pontosan mire van szüksége a temérdek túrafelszerelés közül.

aktivsport_24_1_1.jpg

3. Készülj fel a rovarok ellen

Ha túrázni indulsz, alapfelszerelés a szúnyog- és rovarriasztó. Ezenfelül érdemes hosszú szárú zoknit felvenned, így könnyebben észreveszed, ha egy kullancs mászik rajtad, mielőtt még befúrná magát. Apropó kullancsok, ezt a cikket mindenképpen érdemes elolvasnod, ha felkészülten szeretnél túrára indulni.

Reméljük tudtunk segíteni, és idén te is koptatni kezdet a túrautakat. Amennyiben hasznosnak találtad, oszd meg a cikket barátaiddal, és induljatok együtt a természetbe! Ha pedig neked is van néhány tipped, ne tartsd magadban, irány a kommentszekció.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7015782904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása