Milyen a tökéletes medence?

Egy medencét nem egyszerűen fürdésre vásárolnak, hanem kikapcsolódásra és szórakozásra, főleg otthonra. Aki nem szeretne a strandra menni, de minden hétvégén a dugóban sem állni a Balaton felé, jó ötlet lehet, ha van hely a kertben egy medencének.

Ha még most nekilátsz a megvalósítani, akkor hétvége már állhat is a medence a kertben! 

Azonban rengeteg dolgot kell átgondolnod: a medence alakját, a terep elrendezését, a világítást, a medence környékének kialakítását stb. 

Szerezz inspirációt cikkünkből, gondold át lépésről-lépésre, milyen medencét érdemes telepítened.

Gondold át, mire is használod a medencét!

Amikor tervezgetünk egy medencét, akkor néha nehéz a realitások talaján maradni. Gondold végig, neked milyen célra kell a medence. Szeretnél reggelente úszni jó pár száz métert, vagy a gyerekekkel, barátokkal fogsz mókázni a vízben? Mert a két medence között nagy különbség van, leginkább a kivitelezés idejében és költségében is. Egy épített medence jóval drágább, mint a készlet vásárolt könnyel telepíthető medence.

Azonban, ha kisebb ráfordítással akarsz medencét kialakítani, akkor érdemes az előre gyártott fém vagy puha falú medencét vásárolni. Ez a megoldás sokkal kisebb munka, jelentősen kevesebb költség és ráfordítás, ráadásul sokkal könnyebben is kivitelezhető.

A már csak felállításra váró medencék formája és mérete elég széles skálán mozog, lehet kerek, ovális vagy akár téglalap alakú is. Ezek a medencék a föld felett állnak, így csak tereprendezésre van szükség a telepítés előtt.

Hogy mire is gondolunk tereprendezés alatt?

A medence környékén legalább egy méter szabad helyett kell hagyni. Ahova telepíteni fogod a medencét ott valószínűleg, ha füvesített a terület, az kipusztul. Kemény talajra viszont abszolút nem ajánlott egyik ilyen medence telepítése sem, mivel hamarabb kiszakadhat, ezért a gyártó erre nem vállal garanciát. Ezenkívül, ha szeretnél köré vagy mellé ülni pár székkel, esetleg virágot, vagy bársarkot kialakítani, erre is érdemes odafigyelni.

Íme pár ötlet, hogy dobhatod fel a medencéd vagy a környékét: 

9d986d954a116e235ba89bbacd541c31.jpg

e1b93abccad2a350e3d48f3ff08c9bda.jpg

c8c66eecb2706767bd7c300e4f89420e.jpg

Fotók: pinterest

Miután elkészült a medencéd, semmi más nem maradt hátra, mint élvezni a vizet, a társaságot és nyarat!

Ne felejtsd el a kiegészítőket sem megvenni, és arról se feletkezz meg, hogy a medencét folyamatosan tisztítani kell. Így ne csak a matracokat és a strandlabdákat szerezd be, hanem a medence tisztító szetteket és vegyszereket is érdemes a medencével együtt megvásárolnod. 

Webáruházunkban minden megtalálsz bátran nézz körül kínálatunkba: https://www.aktivsport.hu/medence

Jó fürdést kívánunk! 

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7315910964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása