5 sporteszköz, amivel érdemes elindulni a nyaralásra

Rendszeresen sportolsz vagy épp a nyárra lendültél formába, és úgy érzed, hogy a nyaralás is sportoltál valamit? Ez nagyon szuper! Hisz amit eddig felépítettél nem akarod elveszíteni, és ha már rendszeresen sportoltál, hidd el hogy hiányozna a pihenés alatt is.

Nyaralás alatt is formában maradhatsz anélkül, hogy le kéne mondanod a pihenésről. Tervezz tudatosan és a futócipőd mellé vigyél magaddal néhány olyan hatékony, kis helyen elférő sporteszközt is, amiknek használatával átmozgathatod a tested, így nyaralás alatt is formában tarthatod magad!

Mi az az öt eszköz amit ajánljunk?

- Gumiszalag
- Mini band
- Soft ball
- Ugráló kötél
- Csúszókorong

Olvass tovább hogy miért!

Gumiszalag

Az előzőek alapján nem meglepő, hogy a gumiszalag nagy népszerűségnek örvend akkor, ha valaki a nyaralására keres egy hatékony és változatos edzéseket kínáló sporteszközt. Remek eszköz, amellyel megdolgoztathatod az egész tested, de kiegészítő gyakorlatok elvégzésére is alkalmas, például a bemelegítéshez és nyújtáshoz is használhatod.

Praktikus, könnyű és kis helyet foglal. Többféle erősség közül is válogathatsz, a leggyengébből a legerősebbik. Milyen gyakorlatokat végezhetsz el vele? Nos, a gumiszalagos gyakorlatok tárháza szinte végtelen. Csupán a fantáziád szabhat határt annak, hogy milyen gyakorlatok kiegészítésére használod fel ezt a nagyszerű eszközt. 

Gumiszalagok -> https://www.aktivsport.hu/fitnesz-szalagok/

Mini band szalagok

Az egyik legnépszerűbb sporteszköz most nálunk! Hogy miért? Szuper hatásos és sokoldalú eszköz, amelyet kicsi mérete miatt szintén bárhova magaddal vihetsz. Használatával növelni tudod a végtagok és a törzs stabilitását, valamint erősítheted a vállad és a csípőd. Széleskörű felhasználhatóságának köszönhetően alkalmazhatod bemelegítésre, erősítésre, rehabilitációra, edzőtermi, illetve otthoni használatra is. 

5e8b4ccd0ee6942d0f8cbe2f-19-ideas-perfectas-para-entrenar-en-casa.jpg

Mini band gyakorlatot keresel? Keresd fel instagram vagy facebook oldalunkat, ahol Péntek Enikő mutatja be az Aktivsport mini band szalagos edzéseit! 

Ha pedig megtetszett és kell egy szalag -> https://www.aktivsport.hu/aktivsport-miniband

Soft ball

A soft ball vagy más néven pilates labda egy kis helyigényű sporteszköz, amivel intenzív erősítő, zsírégető és készségfejlesztő edzéseket végezhetsz el. A labdában lévő levegő mennyiségét a labdához tartozó kis szívószállal tudod kontrollálni, így a nyaralásod alatt is tökéletes társad lehet az edzéseid során, mivel leengedve minimális a helyigénye. Jól terhelhető, de ha nem fújod keményre, akkor a felszíne instabil lesz, aminek köszönhetően tested izmai jobban dolgoznak az edzés során, mivel az edzés mellett az izmaidnak egyensúlyban is kell tartania a tested. Használat után csak leengeded és mehet vissza a táskába!

Soft ball labda -> https://www.aktivsport.hu/soft-ball-body-ball-sarga-kek-piros

Ugráló kötél

Ha a nyaralásod során nincs kedved minden nap futni, de szeretnél egy olyan edzést, ami igazán megdolgoztatja a teljes tested, akkor ugráló kötelezz!

Az ugráló kötelezés rendkívül hatékony mozgásforma, rengeteg izomcsoportot megmozgat. Segíti a fogyást, növeli az állóképességed és a koordinációs készséged. Kíméli az ízületeidet, megdolgoztatja a lábaidat, a hátad, a hasizmodat, átmozgatja a váll és karizmaidat és javítja a ritmusérzéked. . Kiváló aerob edzés, ráadásul erősíti a szív,- és érrendszert is. Számos pozitív hatása miatt érdemes beiktatnod egy 10-15 perces ugráló kötelezést, akár már reggelre, reggeli napindítónak!

Kipróbálnád? -> https://www.aktivsport.hu/ugralokotelek/

Csúszókorong

A slide pad vagy más néven csúszókorong sokak számára még ismeretlen eszköz. Úgy kell elképzelni, mint két kis párnát amire ráhelyezve a kezed súlyát különböző gyakorlatokat végezhetsz. Ezeket a gyakorlatokat már a sportosabbaknak javasoljuk, hiszen a saját testsúly miatt már nehezebb kivitelezni.  Kis helyen elfér és alternatívát nyújt a súrlódásos tréninget keresők számára. 

Csúszókorong -> https://www.aktivsport.hu/csuszokorong-aktivsport

Soha ne feledkezzünk meg a megfelelő folyadék utánpótlásról! Éppen ezért edzés előtt, alatt és után is fokozottan ügyelj a megfelelő folyadék bevitelre. Na meg persze a bemelegítés és a nyújtás se maradjon el ;) 

Maradj sportos a nyaralásod alatt is, válaszd a kis helyen elférő, mégis hatékony sporteszközöket, amikkel garantáltan megtarthatod a korábban elért alakod a nyaralás alatt is.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8416083674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása