Nincs karácsony hangulatos fények nélkül

Azt hiszem a blog címével mind egyet értünk. Ugye? A karácsonyi világítás kiegészíti a karácsony sajátos légkörét, és persze a gyönyörű szép karácsonyfánkat is. Manapság már nem csak a fára, nem az ablakba, kertbe, a házra is kerülnek égők, különböző hosszúságban, méretben és formákban. 

Ezek között segítünk kicsit eligazodni.

Fényfüzér a karácsonyfára

A klasszikus sárga vagy fehér verziót ajánljuk, ha a hagyományos dolgokat szereted. Ha úgy érzed, hogy a színes világ közelebb áll hozzád, többszínű fényfüzérek közül válassz, de persze a kettőt kombinálhatod is. 

A fák megvilágítására általában különböző megvilágítási módokat kínálnak az égők - az állandó fénytől a villogásig. Olyan füzér is vásárolható már amelyek emlékeznek a beállításukra, így a kedvenc villogó mód automatikusan bekapcsol, ha ki- /bekapcsolod a füzért.

Mindenképpen figyelj arra, hogy az Európai Unió szabványainak, biztonsági és környezetvédelmi előírásainak megfeleljenek a megvásárolt égők. 

kartinki-girlyanda-11_1.png

Karácsonyi fény dekoráció

A karácsonyi atmoszférát gyönyörűen kiegészítik az egyéb belső fények is.

1. Fényfüggönyök

A led függöny ablakok, falfelületek, kerítések dekorálására ajánlott. A központi vezérszálról egyenlő hosszúságú szálak lógnak le, amiken elhelyezkedik a led izzósor. Van boltíves változata is, ami ablakokban mutat jobban. 

2. Elemes fényfüzér

A micro led fényfüzér izzói egészen aprók, így azokból asztali dekoráció is készíthető, vagy éppen jól elrejthetőek a karácsonyfa ágai között. Ilyen például a népszerű Tündérfény is. Ezek a másik előnye, hogy elemmel működnek, így fix áramforrás nélkül, így szinte bárhol használhatóak.

3. Desing világítások

A dekor világítások különleges karácsonyi fénydekorációk a lakásban vagy akár a fenyőfán is. Létezik hóemberes, hópelyhes, csillagos, szarvasos posztóból, fenyőfás fémből, és egészen egyszerű tündérfényes is. Itt is csak a képzeled szab határt.

Karácsonyi beltéri és kültéri világítás

A karácsonyi világítás fontos paramétere a vízállóság. A fényeken ezt rövidítéssel jelölik, amely a vízállóság mértékét jelzi.

IP20 – az ezzel a rövidítéssel megjelölt karácsonyi fények kizárólag a belső térbe alkalmasak, mert nem védettek a vízzel szemben
IP44 – ez azt jelenti, hogy a lámpák porállóak és a fröccsenő víz ellen minden irányból védettek, a finom vízpermet nem árt nekik, de nem alkalmasak hosszú távú kültéri használatra
IP65 – ezzel a rövidítéssel ellátott karácsonyi fények biztonságos kültéri használatra alkalmasak, mivel jól védettek a külső hatásoktól - porállóak és vízállóak.

kaf600l10m.jpg

A karácsonyi fények fontos jellemzői

A tápkábel hossza: ha a karácsonyi fényeket külső vagy az elektromos csatlakozóaljzatból szeretnéd használni, hosszabb tápkábelre lesz szükséged, erre figyelj. 

Vízállóság - Ellenőrizd, hogy a kültéri használatra tervezett lámpák vízállóak legyenek az ablakokon, a ház falain vagy a kertben. Ha nem megfelelő minőségű karácsonyi fényeket használsz, amelyeket nem terveztek a szabadban való használatra, fennáll a rövidzárlat veszélye, vagy legrosszabb esetben tűz is keletkezhet. Ne feledd, hogy a lámpáknak IP65 jelzéssel kell rendelkezniük.

A fényfüzér hossza: ha a ház külsejét kívánod díszíteni, hosszabb füzérre lesz szükséged, azt ajánljuk hogy kb. 30 méteres karácsonyi fényláncot szerezz be, amely megvilágítja az egész házat. A karácsonyfára az kb. 5 méteres fényfüzér az ideális, de valaki azt mondja, minél több annál jobb :) 

Idén, újdonságként nálunk is vásárolhatsz karácsonyi fényeket. Most egy hétig, 2020. november 10-17. között 10% kedvezményt adunk minden fényre! Használd a kosárban a KS10 kuponkódot!

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2516280886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása