Modern bombanő

Minden kornak megvannak a maga ideáljai, gondoljunk csak Marilyn Monroera, vagy Sophia Taylorra, hogy a willendorfi Vénuszról már ne is beszéljünk. Ma már az említett hölgyek igencsak gömbölydednek számítanának, hiszen sokkal inkább a sportos kockás hasú fitnesz modelleket tekintjük korunk bombanőinek.

De vajon mindennapi munka mellett elérhető e a fitnesz modellek csodás alakja, és egészséges-e, ha ilyen célokat tűzünk ki magunk elé?

Modern kori nőideál

Napjainkban ismét visszatérőben vannak a kerek formák, azonban teljesen másként, mint korábban. A fitnesz modellek és sportolónők alakja lett a követendő példa sokak számára, ami sosem látott mennyiségű hölgyet vonz mindennap az edzőtermekbe, és vesz rá a súlyzós edzések alkalmazására. Azonban ez egyben a tökéletesen kerek popsi, a kockás has, és a keskeny csípő hajszolását is jelenti.

A közösségi médiákon mást sem látni, csak különböző étrendeket és edzésterveket, melyek mind a csodás fitnesz alak elérésével kecsegtetnek. Természetesen minden magára valamit is adó híres fitnesz modell tuti receptjét is megvehetjük, ha a pénztárcánk engedi.

Azonban sokan elfelejtik, hogy ezek a csodált és híres hölgyek ugyan keményen megdolgoznak tökéletes idomaikért, viszont nem töltenek naponta 10-12 órákat a munkahelyükön a monitor elé görnyedve. Tehát logikusan több idejük jut életmódjukra az átlag irodai dolgozó nőkhöz képest, hogy akkor az édesanyákról már ne is beszéljünk.

aktivsport_05_2_kep_1.jpg

Mi a siker titka?

Találkozhatunk ismeretségi körünkben is egyre több olyan hölggyel, aki képes megcsinálni a lehetetlent. Elvégzik feladataikat a munkahelyükön, majd hétvégente fitnesz versenyeken veszik át bronzosan mosolyogva az érmet sikereik elismeréseként. De mit csinálnak másképp?

Az egyik fő különbség a vágyakozók és azok között, akik máris fitnesz alakkal rendelkeznek, hogy a második csapat tagjai hajlandóak rengeteg áldozatot hozni a siker érdekében. Hiszen, míg a hivatásos fitnesz modellek mögött egy egész csapat szakember áll, aki segíti őket mindennapjaikban, úgy annak, aki most kezd bele céljai megvalósításához, elsősorban a lemondásokra és az áldozatokra kell felkészülnie. Ebben persze hatalmas szerepe van a család, a barátok és akár a kollégák támogatásának is.

De ez elsősorban rengeteg korán kelést, és későn fekvést okoz. Hiszen a munkaidőn kívül az edzésnek,  főzésnek és dobozolásnak is időt kell teremteni, és az ő napjuk is éppen 24 órából áll, és semmiképp sem szabad elhanyagolniuk a megfelelő mennyiségű pihenést sem izmaik és szervezetük fejlődése érdekében.

Így már érthető, hogy csak az juthat el a célig, ha a fitnesz modellek álomalakjáról van szó, aki valóban igazán elkötelezett és hajlandó lemondani a kényelemről a sikerért cserébe.

De érdemes-e ilyen célokat kergetnünk?

Egy átlagos, kevés túlsúllyal rendelkező hölgy számára, kezdetben sokkal ésszerűbb célok meghatározása szükséges. Fontos mérlegelni, hogy mennyi szabadideje jut az edzésre és a megfelelő táplálkozásra, amikor a reális célok meghatározásra kerülnek. Ki kell próbálni, hogy reggel vagy esti edzések jobbak számodra, mert mindenkinek egyformán dolgozik a teste reggel vagy épp este. Az étrendbe is először csak cseréljünk le bizonyos dolgokat, nem kell, hogy azonnal minden átszabjunk. Egy egyszerű példa, a hús mellé nem krumpli kerül, hanem bulgur és/vagy saláta.

De mindenképp fontos tudatosítani magunkban, hogy hiába sulykolja a média minden erejével, hogy csak akkor lehetünk igazán szexisek, ha a hasunk kockás, a popsink feszes és kerek, és ha a rengeteg edzés során elvesztett melleinket sebész segítségével pótoljuk, szerencsére van ellenpélda is bőven.

Igazán remek dolog, ha a fitnesz modellek csodás alakja motivációt ad a mozgás elkezdéséhez, és étrendjeik és edzésterveik között hasznos tippekre lelünk. De ne felejtsük el, hogy amíg a célunk felé robogunk, addig is fontos, hogy elsajátítsuk azt a képességet, mellyel el tudjuk fogadni és szeretni tudjuk önmagunkat.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7316449190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása