5 szuper sport a nyár végére IS

A sport az egészséges életmód elengedhetetlen része, amely jobbá teszi a napodat. A szép nyári délutánok még nem túlzottan inspirálóak az edzőteremben, így aki teheti, még a szabadtéri sportolást választja. Ahogy enyhül a meleg, egyre jobban vágyunk vissza a szabadba sportolni és, már nem csak a vízisportok kerülnek ilyenkor előtérbe.

Listába szedtük a legjobb öt nyár végi sportot, melyek nem csak az endorfintermelést serkentik, de minden izmot megmozgatva kiváló alakformálók is.

Biciklizés

A kerékpározás egy aerob mozgásforma, ami javítja a vér oxigénellátását és számos folyamatra kiemelkedően jó hatással van. Akár a munkába is el tudsz kerékpározni még reggel, vagy délután, amikor már a nagy forróság lecsengett. Így a nyár vége felé egyre jobban esik a tekerés a szabadban. Ez a mozgásforma az egyik legjobb szabadidős- és sporttevékenység. Könnyedén beépíthető a mindennapi rutinba is, hiszen amellett, hogy az ember sportol, tökéletes és gyors közlekedőeszköz, valamint kiváló túrázásokhoz is. 

Ha még idén nem kerékpároztad körbe a Velencei vagy Balatoni tavunkat, mindenképpen szánj rá időt, hidd el szuper élmény lesz!

Evezés

Élvezetes vízisport az evezés, mely az úszásnál nagyobb terhelést és komolyabb erőkifejtést jelent, azonban társaságban is űzhető. Férfiaknak és nőknek egyaránt ideális, a test minden izmát megmozgatja, hosszú távon pedig alkalmas elegáns izomzat kiépítésére is.

Kellemesen frissítő, jót tesz az erőnlétnek, azonban számos biztonsági előírást kell betartanunk, így komoly fegyelmet kíván. Emellett minden esetben érdemes odafigyelni a fej és a bőr megfelelő nap elleni védelmére, hiszen a vízről visszaverődő napsugárzás kiemelten káros hatással lehet.

paddle-839814_1920_1.jpg

Street workout

Ha a futásnál többre vágysz, akkor sem kell a terembe menned, hiszen a legtöbb parkban megjelentek az erősítésre alkalmas felnőttjátszóterek is. A pályákon egy kis futás után erősíteni is tudsz, de akár magaddal is viheted a saját kis eszközödet is, ami bárhol elfér, mint például egy mini vagy power band. Ezzel kiegészítve az egész testedet átmozgathatod, rengeteg gyakorlatot el tudsz végezni, és akkor sem leszel meglőve, ha épp nincs hely a gépeken.

Jóga

Akik valamivel nyugodtabb szabadtéri sportot keresnek, azok számára tökéletes választás a jóga. Ez a harmónia, az összhang sportja, amit a természet közelsége csak még tökéletesebbé tesz. Külső szemlélőként egy egyszerű, lassú, ücsörgős tevékenység, azonban a különböző kitartott pózok szinte észrevétlenül erősítik, megmozgatják a teljes izomzatot.

Túrázás

A strandon hasat süttetős hamarosan időszaknak vége, ettől függetlenül vétek lenne még temetni a nyarat! A sport, a természet és az aktív kikapcsolódás szerelmeseinek tökéletes választás a túrázás. Magyarországon rengetek csodahely van, amit érdemes felfedeztünk.

Legközelebbi cikkünkben ezeket fogjuk összegyűjteni!

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8916656784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása