Télen is szeretnék futni, mit tegyek?

A futás nem egyszerűen sport, nem szimpla testmozgás, hanem életforma. Éppen ezért, akik egész évben futnak, télen sem szeretnék szüneteltetni ezt a jó szokásukat. Milyen lehetőségeik vannak azoknak, akik a hideg időben is hódolni szeretnének futás iránti szenvedélyeiknek?

Mindenképpen a szabadban szeretnél futni?

A legtöbben azért inognak meg a téli futástól, mert attól tartanak, ha a szabadban futnak, könnyedén megfázhatnak. Ez nem feltétlenül igaz, de ha semmiképp sem szeretnél télen a hidegben futni, még mindig van egy remek lehetőség számodra. Vásárolhatsz kondibérletet, és edzhetsz futópadon is. Ennek előnye, hogy nem csak futni lesz lehetőséged, hanem az edzőteremben található egyéb gépeket is használhatod.

Ha azonban nem szeretnél másokkal együtt edzeni, illetve a futógépen kívül más eszközöket használni, akár magadnak is beszerezhetsz egy futópadot, hiszen hosszútávon olcsóbb, mintha folyamatosan kondibérletet kéne vásárolnod.

aktivsport_51_2_1.jpg

A téli szabadtéri futás során ezekre kell figyelned

Amennyiben a szabadtéri futás mellett teszed le a voksod, érdemes megfontolnod soron következő tanácsainkat, hiszen számos kellemetlen perctől kímélheted meg magad ezáltal. Az első és legfontosabb, hogy megfelelőképpen öltözz fel. Ez nem csak annyit jelent, hogy rétegesen, hiszen annak ellenére, hogy több réteg ruhát húzol magadra, még ugyanúgy megfázhatsz.

A kulcs a ruhadarabok anyagában rejlik. Kerülnöd kell a polár béléses sapkákat, hiszen ezekbe gyorsan beleizzadsz, és könnyen megfázhatsz. Érdemes kifejezetten futásra tervezett technikai öltözéket vásárolnod, hiszen pamuttal ellentétben ezek nem tartják meg a nedvességet, ezért jelentősen kisebb eséllyel fázol meg.

Továbbá semmiképpen sem szabad kihagynod a bemelegítést. A melegebb évszakokban is rendkívül fontos a bemelegítés a sérülések elkerülése végett, a téli hidegekben ennek jelentősége megsokszorozódik, és ugyanez igaz a futást végét követő nyújtásra is.

Amennyiben téli futási tanácsainkat hasznosnak ítélted meg, oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is hódolhassanak ennek a remek sportnak!

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr516808944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása