3 kérdés, amit érdemes feltenned, mielőtt szánkót vennél a gyerekeknek

A december közeledtével egyre több szülő veszi elő a pincéből a régi szánkót és porolja le. Álltában ilyenkor jövünk rá, hogy új szánkóra van szükségünk, hiszen a régi eltörött, vagy annyira kopott, hogy balesetveszélyes, esetleg túl kicsi már a gyerkőc számára. De mire is kell figyelnünk, az új szánkó kiválasztásakor?

Hány gyerek fog szánkózni rajta?

A többgyerekes családok előtt két lehetőség adódik, amikor szánkóvásárlásra adják a fejüket. Az első, hogy minden gyerek kap egy egyszemélyes szánkót, amelyet csak ő fog használni. A másik, hogy a szülők egy többszemélyes szánkóval lepik meg a gyerekeket.

Ha mindenki saját szánkót kap, biztosan nem fognak összeveszni azon, hogy éppen ki üljön előre vagy ki húzza fel a szánkót a domboldalon. Azonban figyelembe kell vennünk, hogy az egyszemélyes szánkók nem feltétlenül olcsóbbak, mint a többszemélyesek. Így, ha minden gyerkőcnek saját szánt szeretnénk venni, szülőként könnyen komoly költségekbe verhetjük magunkat.

aktivsport_48_1_1.jpg

Mekkora gyerekek használják majd a szánkót?

A szánkók alapvetően kétféle anyagból készülnek, fából és műanyagból. Amikor azt kell eldöntenünk, melyik anyagot válasszuk, elsősorban azt kell figyelembe vennünk, mekkora gyerekek használják majd a szánt? 

Ha ugyanis kisgyerekeknek szánjuk a játékszert, érdemes műanyag szánkót vásárolnunk, hiszen könnyű súlya miatt egyszerűen cipelhető, ráadásul akkor sem történik nagy baj, ha egy esés során a gyermek a szánkó alá kerül.

Ha azonban nagyobb gyerekeknek keresünk ajándékot, jellemzően inkább a stabilabb, strapabíróbb fából készült szánkókat érdemes megvásárolnunk. Ezek teherbírása ugyanis magasabb, így garantáltan nem törik majd össze, ha többen ülnek rá.

Biztosan szánkót szeretnénk vásárolni?

Télen a gyerekek imádnak domboldalakon csúszkálni. Ehhez azonban nem feltétlenül szükséges szánkót venni. Tökéletes alternatívákként szolgálnak ugyanis a hab anyagból készült, könnyű hódeszkák, illetve a kényelmes és tökéletes csúszásélményt biztosító bobok.

Reméljük, tudtunk segíteni a szánkó vásárlásban. Ha pedig kérdéseid lennének, fordulj hozzánk bizalommal!

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr116808994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása