Okos tanácsok a pingpongasztal karbantartásával és védelmével kapcsolatban

A pingpongot nem kell bemutatni, hiszen egy nagyon népszerű sport, amelyet akár otthon a kertben is játszhatunk.

Beltéri és kültéri pingpongasztalok

A pingpongasztaloknak alapvetően két típusa van: beltéri és kültéri. Az előbbit fedett és zárt helyre tervezték, ahol nincs kitéve az időjárás viszontagságainak (eső, hő, napfény, UV sugárzás, szél), a kültéri pingpongasztalok ezeknek ellenállnak. Vásárlás előtt érdemes szem előtt tartani, hogy felülettípustól függően, kültéri és beltéri asztal, másképp-másképp pattan a labda. 

Sok kérdést kaptunk arra vonatkozóan lehet-e beltéri asztalt kültéren használni? Amennyiben semmilyen olyan időjárási körülmény nem éri, amely pára, eső, közvetlen napfény stb. akkor tudtok vele kint is játszani, de, és ez az ami nagyon fontos, mindenképpen zárt helyre kell elpakolni, ahol szintén nem érheti semmilyen külső behatás. 

A gyártók nagy hangsúlyt fektetnek erre és azonnal kiszúrják, ha ilyen probléma történt egy beltéri asztallal, így ha biztosra szeretnél menni, és ezekre nem tudsz figyelni, mindenképpen kültéri asztalt vásárolj, mert különben nagyon hamar tönkremegy. 

A pingpongasztal színe lehet zöld vagy kék, de a kínálatban találunk szürkét is. Vásárláskor érdemes olyan márka mellett letenni a voksot, amely teljes és folyamatos alkatrész-utánpótlást biztosít, mint a Sponeta. Sokszor találkoztunk már olyannal, hogy megvásároltátok az asztal olyan helyeken, ahol kezdőbb áron árultak, de márka nélküli asztalokat, és sajnos 1-2 év elteltével már nem kaphatok hozzá alkatrészt. Ez pedig azt eredményezte, hogy az asztal már nem használható. Érdemes ilyenkor végiggondolni, megéri-e onnan vásárolni, vagy előre utána nézni lesz-e alkatrész a termékhez a későbbiekben is. (ez nagyon sok más sportszerre is igaz)

ppasztal_1.jpg

A pingpongasztal karbantartása

A kültéri pingpongasztalok a felületi tisztításon kívül általában nem igényelnek extra karbantartást, viszont jelentősen megnövelhetjük az asztal élettartamát, ha játék után porvédő takaróval borítjuk. 

A beltéri asztalokat speciális szivaccsal és tisztítószerrel érdemes ápolni, ami nemcsak a port és az egyéb szennyeződéseket tünteti el, de az izzadtságfoltokat is. Ezekre már több gyártótól is találsz kiegészítőket. 

Érdemes arra figyelni, ha az asztalt eltesszük, olyan helyen tároljuk, ahol egyenletes felület van, ez igaz a felállítás esetében is. Ezenkívül a kiegészítőinket is tudjuk pingpongütő tokban tárolni, ami szintén érdemes beszerezni, főleg, ha nem egy kezdő ütővel játszunk. 

Ha pedig most állsz pingpongasztal vásárlás előtt nézd meg webáruházunkat - https://www.aktivsport.hu/asztalitenisz-sportszer-t9885

Ezen kívül amennyiben bizonytalan vagy az összeszerelésben és szeretnéd, hogy cégünk szerelje össze asztalodat, már erre is van lehetőséged! Szolgáltatásaink között találsz pingpongasztal összeszerelést, kollégáink a legszakszerűbb módon fogják összeszerelni nálunk vásárolt Sponeta pingpongasztalodat - https://www.aktivsport.hu/ping-pong-asztal-osszeszereles-pest-megye-szolgaltatasaink-aktivsport-p1469389

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr717339378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása