Longboard vagy gördeszka?

Már egy ideje gondolkodsz rajta, hogy szívesen kipróbálnád a gördeszkát vagy a longboardot, de nem tudod, melyik mellett tedd le a voksod? Hadd segítsünk! Átvesszük az alapokat és adunk néhány tippet, ami alapján eldöntheted, hogy a longboard vagy a gördeszka illik hozzád jobban.

Milyen célra használnád?

Ha csak városi közlekedésre szeretnéd használni, egyértelműen a longboardot ajánljuk. Ez egy nehezebb, stabilabb, kifejezetten rövidebb utak megtételére használatos eszköz. A longboard lényegesen gördülékenyebb, mint a gördeszka, és a súlyponthelyezkedés is alacsonyabb, ez pedig jelentősen növeli a stabilitást. A nagyobb és lágyabb kerekek ráadásul változó minőségű talajon is magabiztos közlekedést garantálnak.

Ha viszont trükköket szeretnél tanulni, lépcsőkorlátokon slide-olni vagy a gördeszkások alapfigurájával, az ollie-val próbálkoznál? Felejtsd el a longboardot, neked egy gördeszkára van szükséged. Ez persze nem azt jelenti, hogy deszkával nem lehet utcán közlekedni. Viszont valamivel körülményesebb és nehezebb, mint longboarddal.

aktivsport_29_2.jpg

Hol használnád?

Igen, a legfontosabb kritérium mindig az, hogy te mit szeretnél tenni a deszkával. Van azonban egy igen fontos kérdés, melyre oda kell figyelned, hiszen könnyen felülírhatja az igényeid. Ez pedig az, hogy hol használnád a longboardot vagy a gördeszkát?

Nagyobb városokban probléma nélkül gördeszkázhatsz akkor is, ha trükköket szeretnél tanulni. A legtöbb városban ugyanis már léteznek kifejezetten erre a célra épített parkok. Viszont Magyarországon rengeteg olyan település van, ahol erre nincs lehetőséged. Egészen egyszerűen nincsenek olyan parkok vagy terek, ahol kihasználhatnád a gördeszka nyújtotta előnyöket.

Ebben az esetben marad a longboard. A longboardot ugyanis egyszerű városi cirkálásra tervezték. Leugranál a boltba, de nincs kedved előkotorni a biciklit a tárolóból? Nem akarsz a buszra várni, mert a bolt alapvetően nincs messze, de gyalogolni sincs kedved? Akkor bizony egy longboardra van szükséged. Kompakt, könnyedén tárolható és a liftben is kényelmesen elférsz vele.

Nézz szét gördeszka és longboard kínálatunkban, és válogass kedvedre. Ha bármilyen kérdésed van a deszkákkal kapcsolatban, írj nekünk bátran.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6516809052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása