Egy cikkben gyűjtöttünk össze mindent, amit a csocsóról tudni akartál

Az elmúlt 1-2 évtizedben a csocsó (vagy más néven asztali foci) hatalmas népszerűségre tett szert világszerte, így Magyarországon is. De mit tudunk valójában erről a játékról? Aktuális cikkünkben kitérünk mindenre, ami érdekes lehet a csocsóval kapcsolatban.

Honnan származik a csocsó?

Megoszlanak a vélemények arról, hogy Németországból vagy Franciaországból származik a játék, és egészen pontos információink arról sincsenek, hogy mikor keletkezett, de egyes becslések szerint 1880-1890-es években indult hódító útjára. Az viszont biztos, hogy a ma ismert változatot 1931-ben szabadalmaztatta egy angol férfi, Harold S. Thornton.

A kocsmából a nemzetközi versenyekre

A csocsó országos szövetségeinek nemzetközi szövetsége: az International Table Soccer Federation (ITSF) 2002-ben alakult meg. Alapítótagok voltak: Amerikai Egyesült Államok , Belgium, Dánia, Franciaország, Németország, Kína és Olaszország.

Nem sokkal az alakulást követően, 2004-ben végül Magyarország is csatlakozott az ITSF-hez, amelynek tagszáma már harminc fölött van. 

aktivsport_10_1_1.jpg

Egy-egy csocsólabdát akár gyorshajtásért is lekapcsolhatnának

Aki látott már szórakozóhelyen hobbiból csocsózó fiatalokat, garantáltan látott egy-két lövést, amely során a labda szabad szemmel alig volt látható. Egyesek még viccelnek is azzal, hogy a lövésük bizony kilyukasztotta az asztalt. A meglepő tény azonban az, hogy profi csocsójátékosok akár 50 km/h fölé is gyorsíthatják a labdát. Azonban ez még távol van a világrekordtól, ami 177 k/h.

Akár te is lehetsz csocsóbábu

A csocsó annyira népszerűvé vált világszerte, hogy az emberek maguk is a bábuk szerepében szerettek volna játszani, ezért kitalálták az előcsocsót. Ennek az a lényege, hogy a játékosok egy felfújt asztalifocipályán, egy rúdhoz kapaszkodva, a helyükről nem elmozdulva próbálnak gólt szerezni, illetve ebben a törekvésében megállítani az ellenfelet.

Te is szeretnél egy menő csocsóasztalt otthonra? Semmi akadálya, webáruházunkban megtalálod. Ha pedig további érdekességeket és tippeket olvasnál, kövesd figyelemmel blogbejegyzéseinket.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1616671094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása