Ezeket tartsd szem előtt, ha 50 felett edzeni szeretnél

Kétféle ember létezik: az akinek szüksége van a rendszeres testmozgásra, és az aki tesz is ennek érdekében. Bizonyos körökben azonban él egy általános tévedés arra vonatkozóan, hogy bizonyos kor felett már nem érdemes edzeni. Lássuk, mi az igazság ezzel kapcsolatban!

Nemhogy nem érdemes abbahagyni, ajánlott elkezdeni

Az igazság az, hogy az ötvenes éveinkre még akkor is erősen ajánlott valamilyen testmozgást találnunk, ha korábban erre nem fektettünk különösebb hangsúlyt. Fiatal korban általában az ideális alak elnyerése, illetve annak megtartása a cél. Ahogyan azonban idősödünk, a mozgás legfontosabb szerepévé az egészségmegőrzés lép elő.

Egyfelől a belső szerveink, illetve a keringésünk ideális működését is nagyban segíti az edzés, másfelől pedig a csontjaink és ízületeink egészségét is megőrzi. Utóbbi funkciókat leginkább a gyógytorna és a különféle terápiás jellegű mozgások képesek ellátni, különféle speciális tornaszerekkel és kiegészítőkkel.

aktivsport_14_1.jpg

Nem szabad megfeledkeznünk az életkorunkról

Akármennyire is fontos a testmozgás, azt sosem szabad elfelejtenünk, hogy már nem vagyunk húszévesek. Az ízületeink, izmaink és csontjaink már korántsem bírják azt a terhelést, amit 20-30 éve bírtak, ráadásul lassabban regenerálódnak.

Éppen ezért az életkorunknak megfelelő gyakorlatokat kell végeznünk. 

Használjunk kiegészítőket és sportszereket

A sprotszergyártók jellemzően szakértői, orvosi segítséggel tervezik meg és készítik el a különféle sporteszközöket. Ebből adódóan a sportáruházakban kapható kiegészítők rendszerint magasabb minőséget és hatékonyabb edzést garantálnak, mint az otthoni utánzatok és helyettesítők.

Végezz tehát bármilyen mozgást is, 50 év felett is fontos a minőség - sőt kiemelten fontos -, ezért különösen ügyelj arra, hogy sportszereidet szakértőktől szerezd be.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9816809102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása