Szebb és üdébb szeretnél lenni? Itt az életmódváltás 10 szabálya

A legtöbben a legegyszerűbb dolgot szeretnénk elérni: le akarunk fogyni, fittebbek akarunk lenni. Ezen a téren tartós sikert csak akkor érhetünk el, ha mozgunk is, persze a helyes táplálkozás is fontos, ehhez azonban meg kell szeretnünk a sportot, hogy ne büntetésnek érezzük, hanem örömnek.

Na de nézzük azt a 10 pontot amivel ezt könnyebben elérhetjük:

1. A mozgás megkedveléséhez megfelelő edzéstervezés, a helyes, nem túllőtt célkitűzésekhez és a fájdalmas sérülések elkerülése a fontos. Ezt már sokat hangsúlyoztuk, de most is leírjuk, annyi gyakorlatot csinálj amit helyesen tudsz kivitelezni! Ne sérülj, mindig melegítsd be és nyújtsd le magad.

2. Tervezzük meg a napirendünket, Írjuk is le, tegyük be a naptárba, akár jelzés funkcióval mikor akarunk mozogni menni. Ha kijelölsz több napot, esetleg időpontot is tudsz hozzá tenni, egy idő után már hiányolnád is, ha nem edzel.  

3. Pihenjünk eleget, tartsunk pihenő napokat, ne akarjuk egy hónap alatt elérni a kitűzött célt.

4. Válasszunk olyan mozgásformát, sportot, ami lakhelyünknek, életformánknak, életkorunknak, fizikai állapotunknak, lehetőségeinknek leginkább megfelel! (Séta, gyaloglás, futás, fitneszterem, labdajátékok.) Így ezeket szívesen fogjuk csinálni, és sikerélmény is garantált lesz. 

eletmodvaltas.jpg

5. Idősebben, rosszabb fizikai állapotban, szívbetegség után ne intenzív sportokkal kezdjünk (fallabda, teremfoci), hanem a túrát, futást, gyaloglást, kajakot, kerékpárt, evezést, úszást válasszuk. Télen marad a spinning, túra, futás, gyaloglás, úszás.

6. Vegyük figyelembe anyagi lehetőségeinket is, mert a későbbiekben is kell majd költeni a sporteszközökre és a tornabérletre.

7. A legkisebb mozgás is számít. Nagyon egyszerű példa, de például ne használjuk a liftet, lépcsőzzünk. Menjünk gyalog, sétáljunk egy megállót. 

8. Szerezzünk be lépésszámlálót, okos órát. A legtöbb okos óránál már be is állíthatod a célt, hogy mennyit szeretnél aznap mozogni. Az óra pedig figyelmeztetni fog, hogy most jobb voltál, ma még ennyit kellene, hogy elérd a célod stb. Ráadásul jól eső érzés, mikor megvan a beállított célod. Természetesen ezeken az edzéseidet is nyomon tudod követni.  

9. Fokozatosan emeljük a terhelést, míg el nem érjük a kitűzött célunkat. Egyre többet fogunk bírni, a végén már könnyedén megcsináljuk azt, ami az elején alig ment. Jó érzés lenne nem? 

10. Rendszeres, és egészséges étkezéssel is sokat segíthetünk a szervezetünknek. Ha hosszú távra rendezkedsz be, kerülj el mindenfajta megvonáson alapuló diétát. A napi 4-5 étkezés betartása rendkívül fontos, nem szabad koplalni. Különösen a reggelit kell alaposan megtervezni, hisz tudjuk, ez a nap legfontosabb étkezése. A jó hír viszont az, hogy a vacsorát sem szabad kihagynod, mert már az is koplalásnak számít, amely a szervezetet raktározásra sarkallja. Tehát, ehetsz akár 6 után is, persze nem mindent: sovány húst, zöldséget, esetleg zsírszegény tejterméket.

Ha pedig szükséges van egy sporteszközre, nálunk akár már most megvásárolhatod: www.aktivsport.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9116811232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása