Medence kiegészítők, melyik miért fontos?

Ha már van medencénk akkor érdemes a kiegészítőket is beszerezni, hogy minél hangulatosabb, tisztább legyen a medencénk, akár puha falú, akár merev falú medencékről beszélünk. 

Medence szűrő

A medence szűrő vízforgatók és szivattyúk keringetik és szűrik a vizet. Nélkülük algásodik, és a szennyeződést nem lehet kiszűrni belőle. Ha olyan extrákat telepítesz a keringetési rendszerbe, mint például hőszivattyú vagy szolár medencefűtés, akkor előfordulhat, hogy extra szivattyú beépítése szükséges.

Medence porszívók

A medence tisztítás talán egyik legfontosabb eszköz a medence porszívó, ami a medence aljára leülepedett szennyeződést, újabb típusok esetén a falra rakódott kosz és alga eltakarítását is végzi. A kézi porszívók jellemzően olcsóbbak, az automata medence porszívók viszont önállóan takarítják a medencét, gondoljuk végig vásárlás előtt melyik praktikusabb számunkra. Ha nagyobb átmérővel rendelkező medencénk van, vagy vásárolunk, akkor ajánljuk az automata változatokat. 

stock-photo-child-with-father-in-swimming_1.jpg

Medence létra

Nem mindegyik szetthez tartozik, így érdemes megnézni, ki használja, milyen magas a medence stb. Ha kell létra külön is meg tudjuk vásárolni, ahol gyerekek, idősebbek is használják, mindenképpen ajánljuk. Egy föld felett telepített medence létra nélkül nehezen használható, de a létra másik fontos szerepe, hogy a fokok felhajthatók, így használaton kívül a gyerekek nem tudnak a vízbe esni.

Medencetakaró

A medence takaró fólia a medence pereméhez rögzíthető, vagy a medence tetejére a szolár takarók. A medence tető híján védelmet nyújt a lehulló levelek, rovarok és a szálló por ellen, ezzel is tisztábban tartva medencénket. 

Medence világítás

A medence világítás adja meg a különleges hangulatot fürdetéskor. Egyrészt éjszaka is élmény lesz a fürdőzés, másrészt a medence a kert dísze is, amit érdemes kivilágítani este, így akkor is gyönyörködhetünk benne, ha fürdeni éppen nem lehet.

Medence téliesítése

Az puhafalú és a merev falú medencéket is téliesíteni kell, ami azt jelenti, hogy szét kell szerelnünk és el kell raknunk, olyan helyre ahol nem tud megfagyni. Ezzel vizet is spórolunk, és a medence testet is megvédjük a károsodástól.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2017838179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása