5 klasszikus nyári sport, amit kár lenne kihagyni

A lazulós, alvós, mártozós strandon töltött napoknak is megvan a közérzetre, lelkiállapotra gyakorolt jó hatása, egy idő után viszont unalmas lehet a vízparton punnyadás-csobbanás-evés triója. Nézzük meg az 5 olyan nyári sportot, melyek feldobják a vízparti nyaralást, és ezeket családdal, barátokkal, de akár egyedül is lehet űzni.

Strandröplabda

Egyszerűen imádjuk a strandröplabdát. A nagyobb strandokon általában találunk strandröplabda pályát is, homokos talajjal, ha viszont nem látsz a közelben kiépített pályát, akkor sem kell kétségbeesni! Elég egy kb. 16x8 méteres füves placc, hisz ez a hivatalos strandröpi pálya mérete, (de persze ettől lehet kisebb, nagyobb is) és egy könnyen felállítható röplabdaháló. Természetesen szükséges még hozzá egy labda, illetve legalább egy-két ember.

Ehhez a játékhoz nem kell semmi öltözet, esetleg egy napszemüveg, hogy jól lássátok a strandröplabdát, valamint fényvédő. esetleg egy sapka. 

stock-photo-young-men-women-playing-volleyball.jpg

SUP

A SUP, deszka ami az elmúlt években egyre népszerűbb lett itthon is. Sokan vásárolják otthonra is, de azért ha még nem próbáltad, érdemes előtte egyet kipróbálni, barátokkal, vagy akár egyedül is. Egyedül vagy ha még nem vagy annyira magabiztos, lehetőséged van szervezett túrán is részt venni, így nagyobb biztonságban érezheted magad. Ha megtetszett, és biztos vagy benne, hogy minden nyaralás alapdarabja lesz a SUP, érdemes befektetni egy saját deszkába, a felfújható verziók ráadásul szezonon kívül nem foglalnak nagy helyet, könnyű a tárolásuk.

Tollaslabda

A tollaslabda nem csak a kicsiknek, de felnőtteknek is szuper szórakozás lehet. Elég hozzá két ütő, egy pár tollaslabda, és már kezdődhet is a játék. Könnyű, de mégis szórakoztatót, kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt. Ha már elég profik vagytok, akár egy tollaslabdahálót is beszerezhettek, ezzel is nehezítve a játékot! 

Frizbi

Klasszikus kiegészítő, ami mindig bekerül a strandtáskába, ugye? Praktikus, hiszen kis helyen is elfér, mégis szórakoztató játék. Játszatjátok a parton, de akár a vízben is. Tudtad, hogy vannak olyan szilikon frizbik amelyek akár több száz métert is repülnek? Még a zsebedben is elér, mivel szilikon, össze is tudod hajtani. Nézd meg: 

Kajak

Ahogy előző cikkünkben is írtuk a felfújható kajakok nagyon népszerűek, kisebb helyen is elférnek. Kajakoás közben természetben vagyunk és a víz közelsége által egy egészen új világot fedezhetünk fel, amit a partról biztosan nem vennénk észre. Nagyszerű kikapcsolódás, itt nem zavar minket semmi, csak az evezős van és a víz. Ez tényleg egy olyan sport, ahol a kellemes túra egy jó edzéssel párosul. A SUP-hoz hasonlóan egyedül, kettesben, de családi, baráti társasággal is kajakozhatunk.

Jó szórakozást, és persze sportolást is a strandon :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2017910175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása