Allergia és a sport? Tippek, hogyan éld túl!

Elég rossz párosítás, ha szereted a szabadtéri sportokat, viszont hozzá párosul egy jó kis allergia. Aki így járt tudja, hogy nagyon rossz tud ez lenni. Van azonban pár praktika, ami segít túlélni az évnek egyébként legszebb időszakait.

Allergia és sport

Kezdjük az elején! Ha érzed, hogy viszket a torkod, a bőröd, ha folyamatosan folyik vagy éppen dugul az orrod, ha vörös a szemed, és nem bírsz leállni a vakarásával: akkor nem árt egy allergológus. Mindenképpen kérd ki egy szakember véleményét, aki kideríti mire vagy allergiás.

Ha megvan, hogy mire vagy allergiás, akkor meglesz, hogy az évnek mely időszakaiban kell a legjobban figyelned. Érdemes figyelned a pollentérképet, amely szintén segít az éppen allergiát kiváltó növények azonosításában és a pollenkoncentráció megfigyelésében.

p0.png

Forrás: idokep.hu

Nem kell azonban eltemetnünk magunkat és otthon ülni, amikor éppen virágzik a problémát kiváltó növény. Nézzünk pár tippet!

Sapka, fejvédő, kendő

Ha kültéren sportolsz megtapadhat a hajadon is, ahogy a bőrödön is sok pollen. Érdemes egy sapkát feltenned, ami a nap ellen is véd. Ha lehet ilyen időszakban inkább csak egyszer használd ezt a sapkát, próbáld meg cserélgetni, hogy a rátapadt polleneket inkább a mosásnál kerüljenek le róla, ne pedig Rád. A párnahuzatot is érdemes gyakrabban cserélni allergiás időszakban, hiszen nem lehet minden nap hajat mosni.

Arc- és kéztisztítás

Ha közel sportolsz a lakásodhoz akkor ezzel nincs gond, hisz hazaérve le tudsz zuhanyozni, fürdeni. Ha viszont messzebb mész, vagy nem mész azonnal haza, érdemes magaddal vinni vizet, nedves kendőt amivel meg tudod törölni a kezed, esetlegesen az arcod. Egy kis frissítés mindig jól jön!

Bőrápolás

Allergiás időszakban a bőr a szokásosnál is érzékenyebb. Ilyenkor félre kell tenni az illatosított, színezett termékeket és érdemes érzékeny bőrre való kozmetikumot választani. Vannak kifejezetten allergiára hajlamos bőrre kifejlesztett termékek, nézz körül a piacon!

stock-photo-beautiful-fitness-athlete-woman-drinking.jpg

A szem védelme

Az allergia borzasztóan kellemetlen tünete a szemviszketés és kipirosodás. A szakember által felírt szemcsepp itt is rengeteget segít. Kültéri sportolás közben érdemes napszemüveget viselni, ez védi valamennyire a szemedet a pollenektől, valamint az UV sugaraitól is. Válassz olyan szemüveget, amely a szemedet is védi, nem csak sötétít és divatos.

Jó edzést kívánunk a szabadban is! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2817909431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása