Így eddz és étkezz, ha mezomorf testalkatú vagy

A legtöbben bármit megtennének, ha ehhez a testalkattípushoz tartozhatnának. A mezomorfok az ektomorfoknál valamivel alacsonyabbak, széles váll és keskeny csípő jellemzi őket, izomformáik pedig szépek. Viszonylag könnyű sportos, szálkás testalkatot elérniük, ráadásul gyorsan és könnyen izmosodnak.

A mezomorf testalkat anyagcseréje mérsékelt, zsírhányada átlagos és könnyen tud súlygyarapodást elérni, ráadásul viszonylag könnyedén is ad le a zsírt. Fordíts figyelmet a megfelelő mennyiségű és minőségű pihenésre, valamint arra is törekedj, hogy a napi 2,5 liter folyadékbevitel megvalósuljon.

aktivsport_35_1.jpg

Étkezési tippek mezomorf testalkatúaknak

A mezomorf testalkatúaknak figyelniük kell az étrendjükre, hiszen az ektomorfokkal ellentétben hajlamosak az elhízásra. Ha ebbe a testtípusba tartozol, étkezésed során figyelned kell a szénhidrát- és a fehérjebevitel megfelelő arányára.

Testsúlykilogramonként 2g fehérje fedezi a napi szükségleteid. Arra ügyelj, hogy ezt ne zsíros forrásokból vidd be. Javasolt tehát halat, baromfit és tojásfehérjét fogyasztanod. A bevitt energia 60-65 %-a szénhidrátokból, 15 %-a zsírokból származzon. Napi 5-7 alkalommal kell enned, ha pedig szálkásítani szeretnél, növeld a fehérjebevitelt és csökkentsd az elfogyasztott szénhidrátok mennyiségét.

Edzési tippek mezomorf testalkatúaknak

A mezomorf testalkatúak szerencsésnek mondhatják magukat. Elegendő heti 4 alkalommal 1-2 órát edzeniük az ideális fizikum kialakításához. Ha szeretnél szálkásítani, egyik edzésből sem szabad kifelejtened az aerob gyakorlatokat. Tömegesítés esetén hanyagold a kardiót, és legfeljebb heti 1-2 aerob gyakorlatot végezz!

A mezomorf testalkat számára a változatos edzésterv a legmegfelelőbb, hiszen testén a zsír gyorsabban rakódik le, de gyorsabban is tűnik el, mint az ektomorf testalkatúak esetében.

Az ismétlésszámokat 8-10 között tartsd, 3-4 sorozattal! Egy edzés során csak 1-2 izomcsoportot mozgass meg, ezt követően pedig hagyj kb. 72 óra pihenőt az adott izomcsoportnak!

Ha hasznosnak találtad mezomorf étkezés- és edzéstippjeinket, oszd meg, hogy mások is tanulhassanak belőle. Korábbi cikkeinkben az ektomorf és az endomorf testalkatúak számára is hasznos tanácsokkal szolgáltunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr417905917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása