Hogyan alakítsd ki a saját otthoni edzőtermed?

Tornázz ott ahol jól érzed magad! Folyamatosan elfoglaltak vagyunk, és a legtöbben könnyen találunk kifogást arra, miért nem járunk le az edzőterembe. A mozgás azonban nagyon fontos, nemcsak a fogyás miatt, hanem számos egészségügyi hatás miatt is. De hogyan alakíthatunk ki egy jó edzőtermet otthon, ami nem foglal sok helyet és még hasznukat is vesszük?

Ez drágának tűnhet. és most biztosan azon gondolkodsz, hogyan fogsz helyet találni egy edzőterem számára. Valójában nem igényel akkora helyet, mint gondolnád, és egy pár sporteszköz jól jöhet otthonra is. 

Otthoni edzőtermed alapvető eszközei

Összeállítottunk számodra olyan kihagyhatatlan elemből álló listát, amelyek kezdésként, vagy akár rendszeresen sportolóként is jó otthonra. Ezek olyan eszközök, amelyek nem túl nagyok ahhoz, hogy tárolni tudd őket, nem kerülnek egy vagyonba, de mégis ütősek lehetnek!

stock-photo-beautiful-slim-sporty-woman-sportswear.jpg

Húzódzkodó rúd

Férfiaknak talán a legjobb a húzódzkodás, de már nők is használhatják, hisz a leghatékonyabb saját súllyal végzett gyakorlat. A teljesen kezdők számára nehéznek tűnhet a kezdés, de nagyszerű a karok, a hát és a váll izmainak az építéséhez. A core-izmok erősítésére is kiváló. Számos alapvető gimnasztikai gyakorlatot is végezhetsz a húzódzkodó rúdon, így téve változatossá az edzésed. Ráadásul felakasztható vagy felszerelhető bármely ajtónyílásba.

Medicinlabda

Kezdetben a gyógytornászok használták a páciensek rehabilitálására a sérüléseket követően, a medicinlabda azonban mára népszerű, általános fitnesz és sporteszközzé vált. Ezen sokoldalú labdák többféle súlyban vásárolhatók, akár fogantyús változatban is, mely fitneszhez szuperül használható.

Kettlebell

A guggolástól a fekvőtámaszig tudsz gyakorlatokat végezni vele. A kettlebell megmozgatja az izmaidat a fejed búbjától egészen a lábujjad hegyéig, leginkább a core-izmaidra koncentrál és növeli a rugalmasságodat. Kezdőknek tökéletes a 2 kilogrammos súly is, aztán majd tudod növelni. Olyan súlyt válassz, amely megfelelő a számodra.

stock-photo-cropped-view-barefoot-man-lifting.jpg

Egykezes súlyzó

Az egykezes súlyzókkal végezhető gyakorlatok száma szinte végtelen. Ezenkívül egész jó áron hozzá tudsz jutni, akár állítható formában is. Jó ötlet lehet beszerezni különböző súlyokat, hogy a különféle gyakorlatok végzéséhez igazíthasd őket, vagy akár két súlyt egyszerre is használhatsz. Így ezeket később is biztosan fogod tudni hasznosítani. Neoprén borítású súlyzó kényelmesebb fogás, a vynil pedig könnyebben tisztítható. Rengetek szín közül tudsz már nálunk választani!

Ugrókötél

Amennyiben iskolás korod óta nem használtál ugrókötelet, akkor meg fogsz lepődni! A bokszolók nem véletlenül használnak ugrókötelet az edzésük során. Hatékony a kardioedzéshez, és kiválóan alkalmas a mozgáskoordináció fejlesztésére. Az ugrálás a teljes testet megmozgatja, igénybe veszi a hasad izmait a tested stabilizálásakor, a lábaidat az ugráláskor, és a felsőtestedet a kötél hajtásakor. Alacsony az áruk, kis helyet foglalnak, és könnyen tárolhatók, habár hangos lehet a szomszédnak, ha olyan helyen laksz :) 

Gumiszalag

Tornaszalagként, vagy fitnesz szalagként is ismertek, nemcsak olcsók, de nagyon hatékonyak is az erősítésben és a mozgékonyság javításában. Ezenkívül összehajthatók pici csomaggá, így könnyen eltüntethetők, ha nem használod azokat.

Súlyozott hulahopp karika

A szakértők szerint több kalóriát éget el, mint más aerobic gyakorlatok. Segíti a zsírpárnák csökkentését deréktájon, és kiválóan edzi a core-izmaidat.

A karika könnyen eltárolható a kanapé mögött vagy az ágyad alatt, sőt szét is szedhető, hogy könnyebb legyen elrejteni, amikor nem használod.

Variáld az eszközöket, ahogy akarod!

Lehetetlen csupán egyetlen készlettől várni mindent, amire szükséged van. Mindannyian unjuk, ha ugyanazt csináljuk, és a tested is hozzászokik egy gyakorlat elvégzéséhez, ezért érdemes cserélgetni az eszközöket, és új gyakorlatokat kipróbálni a változatosság kedvéért.

Harminc perces edzéssel kezdj, legalább heti három alkalommal. Fokozatosan emelheted az edzésidődet, az intenzitást (gyorsaság/súlyok), vagy az edzéssel töltött napok számát, ahogy erősödsz. Ne feledd, nem kell mindent megvenni egyszerre, ahhoz, hogy edzeni tudj. Csak a lényeges eszközökből vegyél meg párat a kezdéshez, és fokozatosan alakítsd ki az edzőtermed, amint belejössz az új edzéstervbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4218029152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása