Ezeket kell tudnod, mielőtt otthoni trambulint vásárolnál

Számos fejlesztőpedagógus ajánlja szülők számára a trambulin vásárlását. A trambulin ugyanis amellett, hogy remek szórakozást nyújt, fejleszti az állóképességet és az egyensúlyérzék fejlődését is. Ez különösen gyermekkorban létfontosságú, de felnőttek számára is remek testmozgást biztosíthat. A trambulinozás remek kalóriaégető gyakorlat, ráadásul az izomzatot is építi. Lássuk, mit kell tudnod, ha otthonra vásárolnál trambulint!

Mekkora trambulint érdemes vásárolni?

Mivel trambulinból is többféle méret létezik, mindenképpen át kell gondolnod, előreláthatólag hányan fogják egyszerre használni az eszközt, és ők milyen testméretűek. A személyek száma és a maximális terhelhetőség általában fel van tüntetve a trambulinokon.

Ha a forgalmazó által megadott méretekből levonod a váz szélességének és a rugók teljes hosszának kétszeresét, megkapod a trambulin által biztosított ugráló felület méretét.

Továbbá figyelembe kell venned azt is, hogy a trambulinháló szélén az ugrások iránya kiszámíthatatlan. Ezért a kis átmérőjű felületen egyszerre csak egy személynek tanácsos ugrálnia, míg a nagyobb trambulinokon akár többen is ugrálhatnak egyszerre.

aktivsport_34_2.jpg

Mennyire fontos a trambulin védőhálója?

Nagyon. Valószínűleg felesleges külön kitérnünk rá, hogy egy védőháló nélküli trambulin használata kizárólag profiknak ajánlott. Ha kisgyermeknek szeretnél trambulint vásárolni, azt javasoljuk, mindenképpen szerezz be egy védőhálót, ha a trambulinhoz alapvetően nem járt.

Egy rossz mozdulat, és a gyermek könnyen leeshet az eszközről, amennyiben azt nem öleli védőháló. A biztonsági kiegészítő vásárlását megelőzően mindenképpen ellenőrizned kell, hogy annak méretei passzolnak-e a trambulinéhoz. Ebben az eladók segítségét is kérheted.

Ha gyermeked koordinációs képességeinek és izmainak fejlesztésére szeretnél trambulint vásárolni, esetleg csak a mindennapi szórakozását biztosítanád, egy védőhálóval és létrával felszerelt trambulin vásárlását javasoljuk. Így neked már nem lesz gondod a különböző kiegészítők egyenkénti beszerzésében.

Ha kérdésed van a trambulinokkal, esetleg más sporteszközökkel és kiegészítőkkel kapcsolatban, keress minket bizalommal!

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3418029916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása