Hova – board? – avagy mi az a hovErboard? I. rész

Száguldás két keréken, de nem kerékpár! Mi az?

Budapesten, ámbár elképzelhető, hogy az ország más tájain is, rohamosan terjed egy jármű őrület, mely csak mostanság került a köztudatba, mint közlekedési „eszköz”. Ez a suhanó kis szerkezet nem más, mint a hoverboard.

Ha le szeretnénk írni, hogy mi is a lényege, gyakorlatilag úgy fogalmazhatunk, hogy egy egyensúlyozást igénylő, elektromos jármű, mely két keréken közlekedik. Ráállunk, és már indulhatunk is, méghozzá úgy, hogy még sportolnunk sem kell.

Utána néztünk néhány szakavatott lapban és azt találtuk, hogy ott is igen elismerően írnak a kicsi Segway-ről - ahogy néhány helyen elnevezik a hoverboard-ot. Az újságok oldalain egyébként a felhasználók véleményét is kikérik minden esetben. Ennek alapján is összegzik a tapasztalatokat, tehát igen hiteles információkat kaphatunk, ezen kívül pedig értékes tudnivalókkal lehetünk gazdagabbak a „járműről”. Most néhány érdekességet és hasznos információt osztunk meg azokkal, akiket behatóbban érdekel a téma, netán éppen most vásárolnának egyet a modellek közül, illetve azokkal is, akik még sohasem hallottak a XXI. század – gyermekcipőben járó – környezetbarát közlekedési eszközéről.

Akik esetleg nem ismernék, talán a segway gépezetről hallottak már. Ez szintén egy közlekedési eszköz, amihez a leginkább hasonlítható a hoverboard, annyi különbséggel, hogy utóbbin nem található kormányoszlop. A hasonlóság viszont az összes többi tulajdonságban megtalálható, már-már azonos jelleggel. Tehát a hoverboard-ot is elektromos motor hajtja, tehát fizikai munkát nem igényel a működtetése.

hoverboard.jpg

Közlekedni velük igen egyszerű, pillanatok alatt elsajátítható.

Gyakorlatilag csak felszállunk – felállunk – rá, elhelyezzük okosan a súlypontunkat rajta úgy, hogy abban az irányban álljuk, amerre szeretnénk elindulni. Ekkor már el is indulunk, mivel az elektromos motorok azonnal dolgozni kezdenek.

Folytatjuk a következő részben, magával a használattal, hátha sokan kedvet kapnak kipróbálni!

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr112253656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása