Mire jó a pulzusmérő óra?

Manapság egyre többen használnak pulzusmérő órákat futáshoz és egyéb edzésekhez. De vajon miért? Cikkünkből kiderül, hogy mire használhatod a pulzusmérő órákat, ha az eddiginél is hatékonyabban szeretnél edzeni.

Egyáltalán mire jók a pulzusmérő órák?

A nevéből adódóan az egyértelmű, hogy a csuklónkra helyezve képesek mérni a pulzusunkat. Ez azonban önmagában még nyilvánvalóan kevés ahhoz, hogy meggyőzzön minket, sportkedvelőket, hogy bizony egy pulzusmérő karóra nélkülözhetetlen társunk lehet futás vagy más sporttevékenység közben.

A teljesítménymérő órák viszont nem csak az edzés közbeni pulzusunkat képesek mérni, hanem például a futás során megtett kilométert, az emelkedők szintjét, az átlagsebességet, illetve a megtett távolságok során produkált eredményeinket (sebesség, idő stb.) szakaszokra bontva is megvizsgálhatjuk.

Ez két szempontból előnyös. Az első, hogy dicsekedhetünk az ismerőseinknek saját teljesítményünkkel, a másik pedig, hogy a mért adatokat letárolva és folyamatosan elemezve sokkal hatékonyabban fejlődhetünk az edzés terén.

aktivsport_47_2_1.jpg

Hogyan használjam hatékonyan a pulzusmérő órát?

Ha például a futóteljesítményed javítására törekszel, érdemes meghatároznod a rövid-, a közép- és a hosszútávú céljaid arra vonatkozóan, hogy az elkövetkezendő időkben milyen gyakran, mekkora távot futsz le, mennyi idő alatt.

Ha következetesen tartod magad az előzetesen meghatározott edzéstervhez, és a pulzusmérő órával folyamatosan ellenőrzöd és kiértékeled az eredményeid, a várt hatás nem marad el.

Miért van szükség ehhez pulzusmérő órára?

Bár a futás során megtett távot magad is megsaccolhatod, illetve futhatsz előre lemért pályákon is, és az időt is mérheted a készülékeden, de ezekből az adatokból nem fogsz kiértékeléseket is grafikonokat készíteni. Egy-egy applikáció azonban az órával összekapcsolva képes erre. Ráadásul a mérései is pontosabbak, mint a legtöbb okostelefonéi.

Ha szeretnél a tudatos edzésprogram útjára lépni, nincs más teendőd, mint beszerezni egy pulzusmérő órát!

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4715224182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása