5 kisméretű sporteszköz otthonra

Az otthoni edzés mellett sok minden szól, van aki szereti, van aki nem, de most mégis talán a legjobb, ha otthon maradunk, és az edzéseinket is otthon próbáljuk meg pótolni. A helyesen és jól megválasztva a gyakorlatokat, akár ugyanolyan eredményeket érhetsz el, mintha teremben edzenél. Mivel nem mindenkinek fér el otthon egy futópad, vagy kondigép, most rájuk gondoltunk. Mutatunk öt kis méretű sporteszközt, amelyeket jól tudsz otthon is használni, akár a későbbiekben is.

img_0622.JPG

Medicin labda

A gyerekkorból jól ismert medicin labda, amely a testnevelési órák elengedhetetlen kell még a mai napig. A testnevelésórákon bőrből készült medicint használatunk, de otthonra inkább a gumiborítású termékeket ajánljuk. Van olyan változatú medicin labda is, amely füles, így biztonságosabb is, nem csúszik ki a kezünkből például guggolás alkalmával.

Ugrálókötél

Az ugrálókötelezés növeli lábak izomzatának rugalmasságát is. Ez szuper eszköz lehet a gyerekeknek is. Ha otthon akarsz ugrálni vele, figyelj a belmagasságra, plusz ha olyan helyen laksz elég hangos tud lenni az alattad lakóknak, így inkább a kertbe ajánljuk.

Kettlebell

A kettlebell, vagy girja, harangsúly, ki, hogy ismeri, egy tömör általában fém golyó, amin fül van a fogáshoz. A kettlebell elsősorban a váll, karok, hátizom, mély izom és láb erősítésére szolgál. Rendszeres használatával komplex izomzatra tehetsz szert, akár a nappaliban is. Fontos, hogy aki még nem használt kettlebellt, annak első lépésben a golyó helyes használatát, mert könnyen sérüléshez vezethet.

img_0624.JPG

Hasizom erősítő kerék

A haskerék tulajdonképpen egy görgő, amelynek mindkét oldalán fogantyú van. A kerék használatával szuperül megdolgoztathatod a has és a törzs izomzatát. Használata inkább a haladóknak ajánlott, hogy megfelelően ki tudd használni a benne rejlő lehetőségeket.

Gumiszalag, miniband

Talán ez a legkisebb eszköz az öt közül, amely tényleg bárhol elfér. A gumiszalag a fitnesz és mozgásterápia területén is használható. A gumiszalaggal tényleg látványosan formálhatod az izmaidat és alakodat. A teljes test átmozgatására elég ez az egy kis eszköz. A szalaggal való edzés alatt nem terheled az ízületeidet, úgyhogy akinek ilyen problémája van, mindenképpen ezt az eszközt ajánljuk. Többféle erősségben, hosszúságban is megválaszthatod a szalagodat, az erőnlétednek megfelelően.

Ezenkívül még sok olyan kis eszköz van, amellyel szuperül tudsz otthon is edzeni. Ti milyen eszközöket használtok? Írjátok meg kommentben, motiváljuk egymást!

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9615587568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása