Ezért nem sportolok – a leggyakoribb kifogások

A mozgás mindannyiunk életének aktív része kellene, hogy legyen, ennek ellenére a legtöbb ember mindennapjaiból bizony hiányzik a sport. Ez persze rá is nyomja a bélyegét az egészségünkre, az aktivitásunkra és még a koncentrációs képességeinkre is. A sport ugyanis még arra is hatással van, hogy agyban milyen teljesítményt tudunk nyújtani. Bár úgy tűnhet, a sporttól elfáradtunk, az igazság az, hogy hosszabb távon sokkal energikusabbak leszünk, ha rendszeresen sportolunk, nő a teherbírásunk, és az élet minden területén jobban tudunk teljesíteni.

Ezek alapján kicsit nehéz megérteni, hogy az emberek nagy része miért nem sportol, hiszen egyértelműen a javunkat szolgálja. Nos, azért mert sportolni sok energiát igényel, és sokan úgy érzik, hogy egész egyszerűen nincs nekik ennyi. 

aktivsport_potlas_20_2_1.jpg

Persze ezt így kimondani kevésbé hangzik jól, ezért igyekszünk akár saját magunk előtt is kifogásokat gyártani arra vonatkozóan, hogy miért nem mozgunk rendszeresen:

  • Nekem erre nincs időm. A klasszikus. Szinte mindenki ezt a kifogást használja, hiszen sokáig dolgozik, aztán várják még az otthoni teendők is. Mindannyian tudjuk azonban a lelkünk mélyén, hogy jó szervezéssel és munkamegosztással tudunk magunknak időt teremteni legalább heti néhány alkalommal arra, hogy sportoljunk valamit, hiszen mások is így csinálják.

  • Fáradt vagyok, örülök, ha tudok egy kicsit pihenni. Ez a kifogás is teljesen érthető, csakhogy az az igazság, hogy minél aktívabban töltöd el a szabadidődet, annál valószínűbb, hogy több energiád lesz a mindennapok során. Ha munka után hazaérve csak bezuhansz a tévé elé, tehát passzívan töltöd a szabadidődet, akkor sokkal könnyebben el fogsz fáradni. Míg ha rendszeresen végeznél testmozgást, jobban bírnád a terhelést. A sportot tulajdonképpen csak elkezdeni nehéz, egy idő után jön magától az energia hozzá.

  • Elvesztem a motivációm. Gyakori probléma, hogy ha valaki rá is veszi magát a sportolásra, csak rövid ideig csinálja lelkesen, aztán az első zökkenőnél elveszti a motivációját. Ebben az esetben arra kellene törekedni, hogy fenn tudd tartani a lelkesedésedet. Lehet, hogy nem a megfelelő sportot űzöd, és azért hagyod abba idő előtt, mert nem élvezed igazán. De az is lehet, hogy olyan típus, vagy akinek társra van szüksége a mozgáshoz. Gondold át, mik az igényeid és aszerint válassz tevékenységet, úgy nagyobb eséllyel tartasz ki!

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8516671138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása