Fejezd be a zabálást!

Egy nehéz nap végén hajlamos vagy letelepedni a kanapéra, és körbevenni magad rágcsálnivalókkal? Azzal biztatod magad, hogy úgysem bírnál edzeni, hiszen felkelni is alig bírsz? Mi azt mondjuk, ne hazudj ilyen nagyot magadnak!

Sajnos a magyar lakosság fele túlsúlyosnak tekinthető. Ám mivel a diéta szó a legtöbb ember fejében a koplalással társult, nem hagynak fel önpusztító életmódjukkal.

Igen, nagyon könnyű telepakolni a TV asztalt esténként az ajándék csokikkal, a maradék ebéddel, kenyérrel, szalámival és péksütikkel. Sőt, még jól is laksz az agyoncukrozott-agyonsózott műkajákkal, de álljon meg a nászmenet: a bevitt tápérték azért így is csak nulla körül kóstál majd. 

Mennyivel jobban járna a szervezeted, ha a hitvány ételek helyett egészséges kajákra esne a választásod. Nem feltétlenül muszáj a kalóriákat számolgatnod, de azt igenis megteheted, hogy minőségi alapanyagokat válassz.

A silány élelmiszerek sejthalált okoznak, de a jó hír az, hogy ennek nem kell így lennie.

aktivsport_potlas_20_1_1.jpg

Ha nem jól étkezel, a szervezetedben hemzsegni fognak a méreganyagok, és a salakanyagok, amelyek persze egészségkárosító hatásúak. Ezektől akkor sem biztos, hogy megszabadulsz, ha sikerül lefogynod, ugyanis nem zsírpárna-függők.

De ha el vagy hízva, az egyértelmű jel arra, hogy valamit nagyon rosszul csinálsz az étkezés és/vagy a táplálkozás terén.

Tegyünk végre rendet a táplálkozási szokások körül!


Az Aktivsport tippjei:

  • ne fogyassz felesleges ételt (se fehérjét, se zsírt, se szénhidrátot), mert az már biztosan hizlalni fog

Ne szégyelld dietetikus tanácsát kérni!

  • törekedj az ideális testsúly elérésére 

Étkezz egészségesen, és mozogj rendszeresen.

  • a stresszt soha ne extra étellel vezesd le

Hiába eszel többet, ez ritkán nyújt tartós kielégülést. A sport sokkal célravezetőbb.

Ha eléred az álomsúlyt, esélyt kapsz a hosszú életre.

Tudtad, hogy a kutatások alapján egy elhízott húszéves férfi tizenhárom évvel rövidebb életre számíthat, mint egészséges társai?

Ha nem hordasz magadon túlsúlyt, akkor megvan az esélyed a cukorbetegség, daganatos betegségek, valamint a keringési és érrendszeri betegségek elkerülésére. Ez azért jó hír, ugye? 

Pecsételd meg elhatározásod sporteszközeinkkel! Akár már néhány súlyzóval, egy ugrókötéllel és egy szobakerékpárral is bámulatos eredményeket érhetsz el.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1616671144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása