A legújabb őrület a sétálva fogyás

„A séta a legjobb orvosság.” Hippokratész

Bár ami a sétát illeti, nem az évszázad új sporttevékenysége, mégis úgy tekintenek arra, aki a sétát sportnak meri nevezni, mintha minimum őrült lenne. Pedig megfelelő pulzusszámon, és időtartamig végezve bizony szépen beindítja a fogyást.

A séta főként a túlsúlyosaknak ajánlott, hiszen ők eleve nem bírnak megerőltető edzést végezni, és könnyen el is mehet a kedvük egy haladóbb órától, például egy Spinracing, vagy egy TRX edzéstől. Futni pláne nem ajánlott egy bizonyos testsúlyon túl, hiszen nagyon megerőlteti az ízületeket.

aktivsport_24_1_1_1.jpg

Nézzük, mit tesz veled egy kis sétagalopp:
 átmozgatja az izmaidat
 felpezsdíti a vérkeringésedet
 a friss levegőn való mozgás jókedvre hangol
 frissebb, energikusabb és erősebb leszel tőle
 egy seregnyi betegséget is megelőzhet: depresszió, magas vérnyomás,
csontritkulás, stroke, cukorbetegség, vastagbélrák
 erősíti a szívünket, és az immunrendszerünket is, javítja a vérkeringést
 csökkenti az Alzheimer-kór kialakulásának esélyét
 segíthet a zöldhályog leküzdésében
 fitten tartja a tüdőt
 javítja az emésztést

Ahhoz, hogy a sétának valóban legyen eredménye, kellően intenzívnek kell lennie. Törekedj a kitartásra, hiszen ha hamar feladod, fabatkát sem érsz vele. Először elég, ha napi 15-30 perceket sétálsz, később növelheted az adagot. A bemelegítést, és nyújtást se feledd.

A séta eszközei

A séta olcsó sportnak számít, hiszen nem igényel mást, csupán egy kicsit lazább öltözéket. Húzz tréningruhát, és sportcipőt, és már meg is vagy. Ha szeretnél, hallgathatsz közben zenét, vagy használhatsz lépésszámlálót is.

Ha a sima sétát már unod, irány a természet egy kiadós Nordic Walking (egyesíti a gyaloglás, futás, és sífutás előnyeit) keretében. Ha a hátitáskádba teszel egy láberősítő gumihurkot, vagy ugrókötelet , akkor meg is állhatsz elvégezni néhány gyakorlatot, és így színesítheted az edzést.

Ha szeretnél fogyni, fontos, hogy séta közben pulzusszámláló órával ellenőrizd a pulzusszámodat. Ha szeretnéd magad motiválni, szerezz be egy kutyát, és mivel muszáj lesz sétáltatnod, nem tudod elbliccelni majd a napi sétaadagot. A rendszeres séta igenis nagy dolognak számít, hiszen a mai világban sokszor még egy buszmegállónyi távolságot is lusták vagyunk megtenni. Itt persze nem a Nyíregyháza- Nagykálló közötti 13,5 km-re gondolunk, hanem sokkal inkább a BKV járatain való utazásra, és ezen belül is a Nyugati-pályaudvar-Oktogon közötti területre.

Sétára fel!

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr916671168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása