Hiába edzel és diétázol következetesen, nincs látható eredmény? Itt a titok

Talán senki nem lepődik meg azon az állításon, hogy a futás mellett a súlyzós gyakorlatok a legnépszerűbb edzéstípusok. Ennek több oka lehet, aktuális cikkünkben azonban nem ezt, hanem a helyes súlyzózás alapjait mutatjuk meg Neked. Tippjeinkkel, tanácsainkkal valós, látványos fejlődést érhetsz el.

Az aluledzettség probléma. De a túledzettség is?

Nyilvánvalóan számtalan cikket olvastál már a helyes táplálkozás és a következetes edzésmunka együttes fontosságáról. Ezek nélkül garantáltan lemondhatsz a látványos fejlődésről. A súlyzós edzések megkezdése előtt mindenképpen meg kell tervezned, milyen súlyzókkal dolgozol, illetve egy a testalkatodhoz és a tervezett edzésmunkához igazított étrendet is meg kell tervezned.

Ha ezzel megvagy, és rendszeresen lejársz a konditerembe vagy otthon, lelkiismeretesen végzed az edzéseket, azt gondolhatod, minden csak idő kérdése, és az eredmények jönni fognak. Van azonban egy olyan hibalehetőség, amiről sokan elfelejtenek beszélni. Ez pedig nem más, mint a túledzés problémája.

aktivsport_36_2_1.jpg

Rengetegen esnek ugyanis abba a hibába, hogy találkoznak egy átlagos adatokat felsoroltató cikkel, és az ebben található számokkal kezdenek dolgozni. Idővel pedig növelik az edzés intenzitását, az étrendjükön azonban nem változtatnak. Ennek eredményeképpen a testük egyszerűen képtelen lesz fejlődni, hiszen a megnövekedett terhelésnek ugyanazzal a tápanyagbevitellel kéne megfelelniük.

Erről a problémáról egyébként nehéz érdemben megnyilatkozni, hiszen nem tudjuk patikamérlegen kimérni, hogy az adott edzésintenzitáshoz mennyiben kell változtatnunk a bevitt tápanyagok mennyiségén. Ezt a legtöbb esetben magadnak kell kitapasztalnod, esetleg dietetikus segítségét kérheted.

Nincs tehát egyértelmű recept

A fentiekben leírtak alapján tehát egyértelmű, hogy az edzésmunka és a tápanyagbevitel összehangolása nem egyszerű feladat, ráadásul egyénenként változó. Pontosan ezért nem határozható meg mindenki számára egyénileg. Itt jön tehát képbe a saját megfigyeléseidre és tapsztalásaidra alapuló kísérletezés.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3316671072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása