Ezekre mindenképp figyelj, ha valóban hatékonyan akarsz sportolni

Szerencsére úgy fest, az egészséges életmód követése, valamint a rendszeres testmozgás egyre komolyabb szerepet tölt be az emberek életében. Az új év beköszöntével, valamint az ünnepek után pedig még nagyobb igény mutatkozik a mozgásra. De nem elég pusztán lejárni az edzőterembe és “mozogni egy kicsit”. Ha gyorsabban szeretnéd elérni a kívánt eredményeket, olvasd el aktuális blogbejegyzésünket.

A sporttal kapcsolatban is légy mindig következetes

Az már önmagában tiszteletre méltó eredmény, hogy elhatároztad magad az életmódváltás mellett, és nem csak beszélsz róla, de tenni is hajlandó vagy az ügy érdekében. Azonban eddig a pontig még viszonylag sokan eljutnak. A probléma általában a kritikus első hónapban jelentkezik.

Egyes kutatások szerint egy tevékenység szokássá válásához 30 napon keresztül következetesen gyakorolnod kell az adott tevékenységet. Nincsenek kifogások. Nincs lemondhatatlan időpont és elhalaszthatatlan munka sem. Minden egyes kihagyással a saját eredményeid teszed tönkre.

Ne add fel! Tarts ki, és sportolj otthon vagy akár a szabadban! Pár súlyzó beszerzése máris inspiráló lehet az edzésre!

aktivsport_49_2.jpg

Mérd az eredményeid!

Az edzési mutatóink rögzítése és utólagos elemzése viszonylag újkeletű szokás, az okostelefonok, illetve az ezekkel párosítható eszközök és applikációk tették lehetővé, hogy azok is profi körülmények között dolgozhassanak, akik eddig “csak lejártak néhányszor futni egy kicsit.”

A rendkívül praktikus pulzusmérő karórák gyakorlatilag bármilyen sporttevékenység során hasznodra lehetnek. Ezeket kényelmesen a karodra erősítheted, nem fognak zavarni edzés közben, és pontos méréseket biztosítanak.

Ha azonban egyelőre nem szeretnél befektetni egy pulzusmérő vásárlásába, semmi gond. Próbálj ki egy okostelefonra letölthető ingyenes alkalmazást! Kezdd el mérni az eredményeid, és ennek alapján határozd meg a jövőbeli céljaid és edzésterved. Ha pedig idővel kényelmetlennek ítéled a zsebedben ide-oda ugráló készüléked, még mindig nem lesz késő beszerezni a saját pulzusmérő órád.

Ne hajtsd túl magad!

Ezt csak illemből említjük meg, szeretnénk azt hinni, hogy ezzel a tanáccsal már mindenki tisztában van. A túlhajszolt izmok és ízületek nemhogy nem fejlődnek, idővel komoly akadályokat jelentenek majd az edzésedre nézve. Törekedj tehát arra, hogy a keményebb edzések után pihenj 1-2 napot, ha pedig fáradtnak érzed a tested, végezz könnyített edzésmunkát!

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6416808966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása